Knap

knap bn, bw; -per, –st 1 mooi, welgevormd: een ~ gezicht 2 bekwaam; geleerd: een ~pe kop 3 netjes, naar behoren 4 erg: ~ duur” (Van Dale)

Knap. Dat is hij. Ontzettend knap. Zeg maar hot. En dat zeg ik niet vaak. Echt niet. Echte hotte mannen kan je op 2 handen tellen. Hotte vrouwen zijn er in overvloed, maar die doen er dan ook net iets meer moeite voor. Op dat gebied is het leven van een vrouw puur afzien. De schoonheidsverwachtingen liggen véél hoger dan bij een man. En dat is onze eigen fout.

Vrouwen zijn immers altijd in competitie met elkaar. Ze gunnen andere vrouwen geen “geluk”. Jaloerse tikken, dat zijn het. Vrouwen kijken altijd afgunstig naar andere vrouwen. Doen ze vriendelijk tegen een andere vrouw? Dan willen ze waarschijnlijk iets van hen… (hun vriendje, weten waar ze die schoenen hebben gekocht, weten naar welke kapper ze gaan,….) Vrouwen roddelen (in de negatieve zin) constant over andere vrouwen omdat ze jaloers zijn. Om hun eigen onzekerheid niet te laten opvallen. Mannen doen hier niet aan mee. Die zijn een pak slimmer. Zien ze een knappe meid en gaat een andere knappe man er mee lopen? Tant pis. Dan zijn er toch nog andere vrouwen genoeg zekers? Ze gaan zich zeker niet afvragen of ze misschien minder knap zijn als die andere man. Nee hoor. “Domme vrouw als ze niet voor mij kiest”, denken ze. En gelijk hebben ze! Nee een vrouw wil maar 1 man en doet daar alles voor. Ze wil haar concurrenten verslaan. Een beetje zoals in de geniale film “le couperet“. En daar zal ze dan ook alle middelen voor gebruiken… Een beetje zielig eigenlijk.

Wie mooi wil zijn, moet lijden”

Vrouwen willen niet onderdoen voor hun concurrenten. Mannen doen hier niet aan mee. en vrouwen nemen hier vrede mee. Resultaat? Een ongeschoren man is uitdagend sexy, een man met een warrig kapsel is nonchalant sexy, een man met een bril is slim sexy. Een iets dikkere man is schattig sexy. Een man ziet er kortam, altijd sexy uit. Wat hij ook doet! Een vrouw die zich niet geschoren heeft, is vies. Een vrouw met een kapsel dat warrig ligt, is onverzorgd. Een vrouw zonder make up is onzichtbaar. Een dikke vrouw is, juist ja, dik en lelijk.

En toch bestaan ze, de perfecte vrouwen. Ze hebben een maatje 36 en cupmaat C (wat me trouwens onvoorstelbaar lijkt). Ze zien eruit alsof ze een uur in de modder hebben geploeterd, zijn netjes geschoren en hebben ontzettend lang, mooi verzorgd haar. Ze zien er stralend uit met een vleugje make up. Zelfs zonder make up zijn ze perfect. Voor elke gelegenheid hebben ze een bijpassende outfit met de juiste handtas en schoenen! Daarnaast hebben ze een interessante persoonlijkheid. Ze luisteren altijd naar anderen en doen altijd braaf wat er van hun verwacht wordt, spreken nooit anderen tegen, roddelen nooit, doen niet kinderachtig,… Ja ze bestaan, die perfecte vrouwen.

In de wereld van de man, althans.

Maar aangezien de vrouw de man wil plezieren en niet wil onderdoen voor haar concurrenten , doet ze haar uiterste best om hier aan te voldoen. Met als gevolg: plastische chirurgie, diëten, permanente make up, haar extensions, ontharingsinstituten, botox behandelingen,…

En wat doet een man voor ons?

Juist ja. Niets.
En die is toch ook sexy?

Bovenste rij: Stanislas, Andre Birleanu, Tom Barbier,Roy Khan, Tobias Sammet & Lorenzo Lama

Onderste rij: Orlando Bloom, Johnny Depp, Tuomas, Perttu Kivilaakso, Daniel Schuman, Ben Mathot & Kiko Loureiro

Advertenties

One thought on “Knap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s