Dik

Iedereen is dik. De hele wereld moet op dieet. Dat is toch het beeld dat wij, vrouwen én mannen, voorgesteld krijgen door de media. Vrouwenboekjes à la flair, libelle, feeling,.. staan vol met diëten. Voor ieder wat wils. Je hebt soms meer keus om een dieet te kiezen dan er schoenen staan in een winkel. Triestig.

De zomer staat voor de deur en we moeten iedereen wijsmaken dat we graatmager door het leven gaan. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. De waarheid is echter anders. De meeste vrouwen slaan dan vanaf ’s morgens het ontbijt over met als excuus “geen tijd”. Gedurende de hele dag hongeren ze zich uit en weigeren elk mogelijk extra’tje. Op groensel- en vruchtensapjes overleven ze. ’s avonds zijn deze vrouwen in de gym te vinden. Vanaf het moment dat het warm begint te worden zien ze er stralend mager uit. Fier zijn ze. Het ultieme doel is bereikt. Geen vetrolletjes meer te bespeuren. Gelukkig duurt de zomer niet te lang, want zo’n dieet is moordend en dus niet vol te houden. Een paar dagen na het goede weer beginnen ze zich weer vol te proppen. Het “Ik verdien het wel” fenomeen. Na een paar weken hebben ze al hun verloren gewicht weer terugverdiend. En zelfs méér dan ze ervoor wogen. Maar het is winter en dikke truien zijn mode. Niemand merkt er iets van. En na een paar maanden wanneer de zomer in aantocht is, begint de hele circus opnieuw.

Ik vraag me steeds af waarom we ons uithongeren. Waarom we een stuk chocolade moeten weigeren. Waarom we zoveel tijd steken in het sporten. Vroeger was “dik” zijn mooi, net als wit zijn. Een teken dat je rijk was, niet in de zon hoefde te werken, geen slaaf of slavin was en je lekker en veel eten kon permitteren. Nu zijn de rollen omgekeerd. Dik zijn is out. Een teken van geen karakter te hebben, van lelijk te zijn. Bruin zijn is mooi. Wit zijn is lelijk. Wie bepaalt deze regels? De media. Enkel hen.

Dus stop met die onzin. Stop met die diëten. Eet wat je wilt en wees gelukkig met hoe je eruit ziet. En als je “zogezegd” die chocolade niet lust, geef ze dan aan mij want ik heb REUZE honger. Stom dieet.

Advertenties

One thought on “Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s