Het lot

Het lot is me niet gunstig gegund. Ik weet niet wat ik mis gedaan heb in de ogen van de sterren, in de ogen van God of in de ogen van het lot, maar ik word op alle mogelijke manieren gestraft. Ik geloof ergens wel in het lot en dat ons pad op voorhand al voor een gedeelte is bepaald, maar toch ben ik er zeker van dat we een deel zelf in de hand hebben. 80% ligt vast, 20% is variabel. Dat is ergens geruststellend. Wat we ook doen, we komen ooit terug op het pad dat voor ons al op voorhand is weggelegd. Het einddoel bereiken we, alleen de manier waarop zal kunnen veranderen. Kiezen we voor de hobbelige, maar veilige weg? Of verkiezen we de korte weg door het donkere bos?

Ik kies meestal, zoals jullie wel al vermoedde, de meest bizarre weg. Ik ga langs paden die anderen nog niet eens hebben gezien omdat het gras erover is gegroeid. Ergens is het veilig, omdat ik geen andere mensen tegen kom. Het maakt me rustig. Ik hou niet van andere mensen. Ik ben vrij asociaal, zelfs op mijn werk. Buiten mijn eigen collega’s heb ik nog maar met maximum 3 mensen gepraat. Ik ben ontzettend verlegen op dat vlak, ik zou niet weten wat ik tegen hen moet brabbelen. Praten om te praten doe ik niet. Als je iets zegt, moet het zinnig zijn, anders moet je zwijgen en genieten van de stilte.

“Mensen praten te veel en denken te weinig”

Meestal stap ik door het leven met een i-pod op mijn oren. Vroeger zou ik deze mensen bekritiseert hebben als “asociale-wezens-die-niets-zinnigs-te-vertellen-hebben” en in feite zijn ze het ook. Gesprekken afluisteren is dan weer wel leuk om te doen. Dan besef je waarom je zelf geen gesprekken voert en je muziek luistert. Overbodige dingen. Mensen hebben zelf geen ideeën meer, maar halen hun “zogezegdefantasieën uit tijdschriften à la Humo en Knack. Op mijn werk heeft de jongen constant zijn muziek op zijn oren. Asociaal? Ja, maar zo kan hij zich beter concentreren (veronderstel ik). Soms zet ik, als ik op mijn werk ben, mijn muziek ook op – is nogal moeilijk als je constant telefoon krijgt- om mij af te zonderen van de wereld. Van al het geroezemoes, getelefoneer, gepasseer in de gang,… Langs de andere kant maakt het mij ook redelijk droevig. Ik zou graag sociaal willen zijn. Zeveren over belachelijke dingen, maar ik kan het niet. Het bezorgt me kippenvel.
Maar terug naar het lot dat me niet goed gezind is. Blijkbaar verhuizen we van verdieping 4 naar verdieping 3. Gedaan met in het raam te kijken naar mijn “bink”. Gedaan met toevallige – die niet toevallig zijn als ik weet wanneer hij zijn pauzes neemt – ontmoetingen.

Miljaar ik ben lastig! Maar ik blijf geloven in het lot….er wacht me iets moois! Het moet wel. Helpt iemand me zoeken?

Advertenties

11 reacties op ‘Het lot

 1. je hebt er geen idee van hoe je mijn leven verwoordt over asociaal en sociaal zijn…

  ik wou dat ik je talent had om mezelf zo te kunnen verwoorden, om op de juiste manier mijn gedachten te kunnen beschrijven, dat zou me al een grote hulp zijn.

   1. dat verschil maakt geen moer uit. de uitkomst blijft hetzelfde.
    ik ben daar jaloers van, ik heb mijn middelbaar in het frans gedaan, met als gevolg dat ik na enkele maanden in het frans dacht maar daarna geen deftige nederlandse zin meer kon vormen zonder spellingsfouten.

    1. dan ben ik jaloers op het feit dat u waarschijnlijk zeer goed frans kunt spreken 😉 (dat veronderstellen we toch). Wees niet jaloers. U heeft zekers iets anders (desnoods moet u er jaren achter zoeken)

     1. ik heb er jaren achter gezocht, én uiteindelijk gevonden : ik kan met het tipje van mijn tong bijna tot aan het tipje van mijn neus! maar ik blijf oefenen!

      en frans, ik hou veel van franse films en muziek:
      ken je “mon guide” van gilbert bécaud?

 2. Ik kan dat!!! Echt waar 🙂 En zonder probleem 🙂 (sorry eh :p)

  Ja dat ken ik…. En nog een ander bekend nummer van hem 😉 U weet wel wat.

  Franse films zijn een apart genre. Ik hou er wel van. Onlangs keek ik ik naar Louis, la brocante. Een serie. Echt leuk 🙂

 3. hé, het lot 15.05.2009, hier ben ik gestopt met lezen vanacht, ben begonnen aan je eerste post tot hier! verleden keer was ik begonnen aan je laatste post en teruggekeerd tot 13.07.2009…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s