Horoscoop

Elke werkdag lees ik mijn horoscoop in het metro krantje. Ik geloof er net zoveel van als ik het weerbericht interpreteer. Er is wel iets van waar, maar de volledige waarheid is het nooit. Ik ben een kreeft. Deels door een ganse namiddag – zonder bescherming – in de zon te liggen bakken (en met het gevolg er gloeiend rood uit te zien) en deels omdat ik in juli jarig ben.

Een paar eigenschappen van de kreeft zijn: wisselvallig, humeurig, emotioneel en creatief. In de meeste omschrijvingen die op het internet zijn te vinden, kan ik me volledig vinden. Ik heb de uitleg over andere horoscopen niet gelezen (waarom wel?), dus het kan even goed zijn dat deze even goed bij mij passen. Je leest wat je wilt lezen en je zift er de juiste dingen uit. Dat doen we toch met alles? We horen wat we horen willen en zien wat we zien willen.

Daghoroscopen zijn zever. Dikke zever. Daar geloof ik niets van. Het is een standaardtekst dat willekeurig bij één of ander horoscoopteken wordt geplaatst. Maar het is wel grappig om te lezen. Soms ook best triest. In de tijd dat ik werkloos was, las ik vaak “op het werk gaat alles voor de wind”. “Ja hallo, ik zit wel zonder!”. Soms haal ik er – en dat is best zielig – energie uit. Als je u slecht voelt, maar leest “vandaag komt u de ware tegen” word je toch vanzelf gelukkig? Als je ’s avonds opmerkt dat er geen “ware” voorbij is gekomen, voel je u bedrogen. Heb ik misschien niet goed gekeken? Of is het die jongen met zijn knappe blauwe ogen die mij deze morgend een gratis donut in het station gaf?

Gelukkig kosten die daghoroscopen niets. Je verliest enkel een paar seconden door het bericht te lezen. Nochtans bestaat het. Betalen voor je persoonlijke horoscoop. Zouden er echt mensen bestaan die er wel voor betalen? Waarschijnlijk wel anders zouden we niet om de 5 voet reclame zien op televisie. Zucht.

Volgens de horoscopenwereld zou hij perfect bij mij passen. Hij is een schorpioen, ook een waterteken. Volgens internet de perfecte “match”. Maar ik geloof internet niet altijd. En daarom ben ik een onderzoek gestart. Ik hou vanaf nu de geboortedatums bij van koppels. Op mijn werk kom ik veel in contact met geboortedatums en koppels. De ideale plaats om alles bij te houden. Als ik 100 koppels bijeen heb, maak ik mijn resultaat bekend Al is het geen referentie. Wie zegt dat die koppels na mijn onderzoek niet uit elkaar gaan? Nuja, in het leven heb je 0.0% zekerheid. Alhoewel. 1% zekerheid dat we ooit komen te sterven. Wat een geruststelling.

Wilt u zelf eens testen of uw partner wel bij u past volgens de horoscoopwereld? Klik dan hier. Erg leuk om te lezen. Waarheid? Als het juist is wel. Als er niets van klopt is het bullshit.

Advertenties

3 reacties op ‘Horoscoop

 1. nou.. ik heb wel daar geklikt.. en mijn “profiel” gelezen.. en alles echt waar gevonden! — misschien want ik WILDE het zo vinden? lol.

  ik zou graag er een paar zinnetjes van hier citeren, maar ALLES klinkt waar! lol. kruiperig waar.

  wat jou betreft, vond ik dit grappig: “zijn ze goed uitgerust om te werken in de financiële en technologische wereld”. ^^ en al wat met creativiteit te maken heeft, vond ik fascinerend!

 2. People must know you live in Italy and you study Dutch. So that they understand your little “faults” you make here 🙂

  Anyway. Bij mij was ook alles waar! Ik wou eerst ook wat citeren in mijn blog, maar dan moest ik alles “copy pasten”

 3. De mannelijke Waterman

  De typisch mannelijke Waterman is een denker, dromer, filosoof, wetenschapper en sociale ziener. Hij zal de laatste zijn die zal verwachten dat zijn partner de traditionele rol in een relatie op zich neemt. Hij streeft echt naar gelijkheid en openheid. Maar niemand staat zo ver van zijn eigen natuurlijke gevoelens af dan de mannelijke Waterman. Hij kan één van de meest irritante mensen zijn die u ooit zult ontmoeten op het gebied van relaties. Zijn kilte maakt u razend en is misleidend. Denk eraan dat dit teken veel trots bezit. Het onder controle houden van emoties is heel belangrijk voor een Waterman. Hoezeer hij ook lijdt, hij zal u dit niet vertellen.

  Een ander probleem is dat hij uw emotionele behoeften vaak als eisen ziet. Watermannen hebben grote ideeën wat vrijheid betreft. Dit wordt in persoonlijke relaties vaak tot overdreven extremiteiten uitgewerkt. Typisch aan de mannelijke Waterman is dat hij weigert te vertellen wanneer u hem weer ziet, omdat hij niet gelooft in bezitterigheid. Ook typisch is de mannelijke Waterman die gelooft in “open” relaties en die u eerlijk zal vertellen (hij gelooft namelijk in eerlijkheid) dat er drie andere geliefden zijn tegen wie u het moet opnemen. Niet dat u er om gevraagd heeft. Hij begrijpt niet dat u gekwetst bent en een scène schopt. Dit is onredelijk. Moeten we niet allen van elkaar houden? Het kan zelfs bij de meest tolerante persoon moordneigingen oproepen.

  U zou een mannelijke Waterman kunnen ontmoeten die gewoonweg weigert om over zijn gevoelens te praten, of hij zegt u dat u emotioneel, irrationeel of gewoon hysterisch bent. Hij is hierover vaak erg hypocriet, want als de situatie omgekeerd zou zijn is hij in staat om net zo wanhopig jaloers te zijn als een Schorpioen. Maar zelfs dan zal hij het niet toegeven. Hij zal in stilte lijden en zich verder afsluiten.

  De enige manier om met dit soort mannelijke Watermannen om te gaan is hen te “ont-Watermannen”. Dit betekent dat u zijn idealen en dat waar hij in gelooft uit moet dagen, zodat hij voor zichzelf kan uitvinden of hij hier echt in gelooft of niet. Het betekent dat u zelf een beetje onvoorspelbaar moet zijn en dat u uw eerlijke portie claimt van al die vrijheid waar hij het steeds over heeft.

  Watermannen kunnen zich niet makkelijk aanpassen en wennen niet makkelijk aan andere mensen. Ze hebben hun eigen waarden en normen en houden er niet van als mensen aandringen. Het hervormerinstinct is niet van toepassing als u probeert hem te hervormen. U moet uzelf goed los kunnen maken en een eigen creatief leven ontwikkelen als uw wilt dat een relatie met een mannelijke Waterman werkt.

  Deze man heeft een partner nodig die kan denken. U heeft natuurlijk een bepaalde intuïtie nodig om er achter te komen wat er werkelijk onder de rationele oppervlakte van Waterman ligt. Hij weet er waarschijnlijk zelf weinig van en zou het u niet kunnen vertellen al zou hij willen. Maar als u wilt dat uw mannelijke Waterman u halverwege ontmoet, moet u hem zelf ook halverwege ontmoeten.

  Om te beginnen betekent dit dat u geïnteresseerd moet zijn in zijn mentale wereld, die veel groter en wijder is dan de dagelijkse beslommeringen van een persoonlijke relatie. Het betekent ook dat u moet leren om duidelijk te verwoorden wat u bedoelt, in plaats van indirecte methoden om boosheid, pijn of teleurstelling te uiten. En hij heeft genoeg ademruimte nodig. Waarschijnlijk zult u ontdekken dat u zelf meer ademruimte nodig hebt.

  Als u omhoog klimt in de heldere hemel en om u heen kijkt, zult u herkennen dat de mannelijke Waterman diep en loyaal kan liefhebben, met integriteit en goedheid. Zijn intelligentie en goedhartigheid kunnen u soms de adem benemen. Maar de echte basis van zijn liefde is onstoffelijk. Het is iets van de geest en de ziel en als u hier overheen walst met schreeuwende scènes of wereldse banaliteit verliest u hem, zo niet het lichaam, dan wel de ziel.

  Heeft u hoogtevrees? Kies dan een ander teken. U hoeft niet altijd in de lucht te blijven. Ontmoet hem daar van tijd tot tijd en hij zal u ook willen ontmoeten, van tijd tot tijd, op aarde en in de rijkdom van het hart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s