Quiz

Binnen 2 weken doen mijn vriendinnen en ik mee aan een quiz. Aan exact dezelfde quiz waar we vorig jaar ook aan deelnamen en jammer genoeg voorlaatste eindigde. Aan motivatie ontbrak het ons nochtans niet. We waren vol goede moed én goede voorbereiding aan de quiz gestart. Maar om één of andere reden die nog steeds niet duidelijk is, eindigden we op een pijnlijke voorlaatste plaats.

Mijn beste vriendin en ik geloofden nochtans dat we kans maakten om hoog te eindigen. “We moeten studeren. Ons voorbereiden!”, overhaalde ze mij. En zo studeerde ik samen met haar alles wat er in de kranten geschreven werd. We herhaalden alles samen op café en we voelden ons klaar voor de quiz. Maar jammer genoeg waren deze voorbereidingen niet voldoende.

Aan mijn intellectueel verstand zullen ze zeker niet veel gehad hebben. Ik geef het toe. Ik weet niets. Hoewel ik ontzettend hoge punten in de hogeschool behaalde en aan de haal ging met “beste eindwerk” ben ik helemaal niet slim. Ik weet niet wat de hoogste berg van Europa is, ik weet niet hoe de laatste film waar Jennifer Lopez in speelt genoemd wordt en ik weet zeker niet wie de minister van welzijn is. Ben ik dan dom? Moet ik mij dan minderwaardig voelen omdat ik die zaken niet weet?

En mocht u het wel weten. Fijn voor u maar dan hoop ik dat u binnen 2 weken niet aan dezelfde quiz als mij meedoet. Want dan zullen we deze keer laatst eindigen.

Zucht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s