Maandelijks

1 keer per maand wil ik simpelweg een man zijn. Dan hoef ik die maandelijkse miserie niet elke keer opnieuw te moeten meemaken. Want jullie mannen weten niet hoe het voelt. Nee. Elke maand opnieuw crepeert de vrouwelijke bevolking van de pijn. En dat enkel om jullie kinderen te kunnen schenken. Oneerlijk. Van jongs af aan worden we al met deze problemen opgezadeld! Kinderen? Ik wil helemaal geen kinderen! Waarom moet ik dan elke maand afzien? Voor wat? Wat is het doel?

Dat ik op pijn kick is geen excuus. Ik wil nog altijd zelf kiezen wanneer ik pijn wil lijden en voornamelijk wanneer. Want die vervelende dagen komen altijd op het verkeerde moment! Net als we willen gaan shoppen, het nieuwjaarsreceptie is, een cello-optreden,… Maar soit. We hebben niet enkel last van pijn, maar ook van ambetantdheid. Of denkt u dat we expres ambetant rondlopen? Nee dus. We voelen ons ambetant, maar we kunnen dat niet veranderen!

Dus mocht u nog eens een vrouw horen klagen over “buikpijn”, gelieve haar dan een paar chocolaatjes aan te bieden. Of een warmwaterkruik. Maar vergeef haar. Want ze heeft er ook niet voor gekozen om een vrouw te zijn.

4 gedachtes over “Maandelijks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s