Vrijgezel

Soms vraag ik het mij serieus af of ik eeuwig zielig en alleen zal blijven. Mijn vriendinnen rondom mij zijn bijna allemaal gesetteled. De ene heeft net een huis gekocht met haar vriend. De andere woont sinds kort op een gezellig appartement. met haar vriend. Mijn vriendinnen hebben niet stilgezeten. Ze hebben er werk van gemaakt. En hoewel ik vroeger een kampioen was in het spurten, loop ik deze keer jaren achter.

Er scheelt niets met mij, hoor ik mijn vriendinnen zeggen. Je bent mooi, grappig, eerlijk, lief en speciaal. “Je komt heus de juiste man nog tegen” proberen ze mij te sussen. Maar ik zie de angst in hun ogen. Ze zeggen het mij niet, maar ik zie het wel. Ik ben al 24 jaar en nog steeds vrijgezel.

Hoewel ze bij hoog en laag beweren dat ze jaloers op mij zijn, kan ik hen daarin geen ongelijk in geven. Vrijgezel zijn is heerlijk. Je doet wat je wilt. Ik hoef met niemand rekening te houden. Ik moet naar niemand luisteren en vooral ik moet geen kritiek aanhoren. Langs de andere kant mis je al die leuke dingen zoals het heerlijk samen zijn.

Maar wegen die leuke dingen op tegen de miserie die een relatie met zich meebrengt? Is een relatie hebben echt wel zo fijn? Alles wat je niet hebt, wil je hebben. Ik toch. Eens ik het heb, ben ik het vrij snel beu.

Ik had ooit een ideale relatie. We waren het perfecte paar, maar na een jaar had ik het allemaal wel gezien. We hadden nooit ruzie en dus verveelde ik mij. Ik was jong en dus verbrak ik de relatie. Eerlijk gezegd, er gaat geen week voorbij dat ik niet aan hem denk. Hij zit nog steeds in mijn GSM onder de naam “verloren engel”. Ja, hij was een engel. Hij was goed. Te goed voor mij en dus liet ik hem wegvliegen.

Sindsdien worstel ik nog meer mijn eigen dat er een normale relatie voorlopig niet inzit. Ik kan nog niet eens van mezelf houden. Hoe zou ik een relatie overleven?

En dus blijf ik de vrijgezel. De eeuwige vrijgezel. Want een vrijgezel die gaat pas slapen als hij alle sterren heeft gezien!

Advertenties

4 reacties op ‘Vrijgezel

 1. ONMOGELIJK!!!
  Jij blijft absoluut geen vrijgezel, je bent mooi, jong en heel soms zelfs een verstandige meid….. (grapje).
  En je hoeft echt niet jaloers te zijn op uw vriendinnen hoor, wedden dat ze zich soms ergeren aan hun partner?

  1. Bedankt voor je lieve woorden. Ik hoop het. Ja natuurlijk ergeren mijn vriendinnen zich soms aan hun vriend. Maar iemand hebben die u ne keer vastneemt mis ik wel. Al zal dat na zoveel weken ook maar als “vanzelfsprekend” aanschoud worden.

 2. Bijna in de zevende hemel

  haar hartendief was een engel, zachtaardig en broos
  de zevende hemel lonkte
  haar vurige hartje bonkte
  maar zoals iedereen weet zijn engelen geslachtloos

  Lenjef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s