Lang haar

Ik heb lang haar. Zeer lang haar. 92 cm om precies te zijn. Soms verschiet ik er zelf van hoe lang het wel niet is. Dan kijk ik in de spiegel en draai ik mij nog een keer om: ben ik dat? Is dat de lengte van mijn haar? Ik heb al heel mijn heel leven lang haar gehad. Ik ken geen ander gevoel. Ik ben nog nooit naar een kapper geweest. Het “zalige” gevoel waar ik veel over lees (maar waar geen enkele vriendin van spreekt!), ken ik niet. Soms kriebelt het wel als ik in webmagazines blader. Dan denk ik: “ik wil deze coupe”, maar na een paar dagen gaat dat gevoel weer over.

En zoals elke andere vrouw ben ik ook niet tevreden met mijn haar. Het is niet krullig genoeg om krullig gedragen te worden en niet stijl genoeg om vaak los te laten. Dus maak ik maar vlechten of steek ik het op.

Op lang (echt!) haar krijg je vaak commentaar. Sommige mensen zijn er helemaal weg van, anderen vinden het niet netjes dat het niet recht geknipt is en dat er zoveel dode puntjes zijn. Mensen zijn vervelend met hun opmerkingen. Kappers en homo’s zijn de vervelendste soort.

Ooit zat ik op een “harenforum“. Na een paar weken had ik het allemaal wel gezien. Tijd voor eigen maskers maken, had ik niet en na de opmerking “als je naar zee gaat, mag je uw haar niet loslaten want dat is niet goed voor je haar!” trapte ik het af. Excuseer, maar het allerleukste is om je super lang haar los te laten in de wind! Ik ken geen ander gevoel dat hier nauw aan leunt. En als dat al niet mag…. Zucht.

25 gedachtes over “Lang haar

 1. 92 cm is wel heeel lang, ik heb ook lang haar, niet inde verte zo lang als jij maar ik ga wel heel regelmatig naar de kapper toe en ja, daar kan’k ook wel van genieten hè. En haar los in de wind is geweldig!

 2. Geen haar beter

  een vrouwtje ging bijna elke week naar de kapper
  want haar haren werden slapper
  door ’t kappen groeiden ze rapper
  zelden keerde ze tevreden naar huis, nooit knapper

  Lenjef

  • Soms kan een kapsel iemans mooi maken of juist het omgekeerde, maar je moet natuurlijk wel de kapperszaak durven binnenstappen 😉

  • Ik heb het gevonden. Ik had de foto’s al eens gezien. Als mijn haar er niet uitziet dan maak ik meestal een vlecht. Dat is snel en toch mooi. Ik maak het dan wat “warriger”. Ik krijg vaak complimenten over die look 🙂 Het is maar een tip 😉

 3. Neen, dat doe ik zelf.

  In theorie zou ik rijk moeten zijn.
  Ik ga niet naar de kapper,
  Ik drink zelden,
  Ik rook niet.

  Maar ik vrees dat de praktijk anders is.

 4. Dan hoop ik voor je dat je spiritueel rijk bent en een rijk leven hebt.

  Want financieel rijk zijn vind ik zo een armoede.
  (Amai, heb net een nieuwe gedachten verzonnen)

 5. Je hebt erg mooi haar!

  Lang haar is geweldig, zelf ben ik 3 en half jaar geleden begonnen met laten groeien. Van korte stekeltjes is het nu tot mijn middel een stuk beter 🙂 Ben blij dat ik het toen eindelijk aan durfde het te laten groeien.

  De kapper heb ik nog nooit gezien sinds ik besloot het te laten groeien die zijn er alleen maar om je arm te maken en teveel haar af te knippen daar bedank ik voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s