Het gesprek

Na lang nadenken heb ik dan uiteindelijk beslist om eens op bezoek te gaan bij een psycholoog. De dag van mijn gesprek was ik ontzettend zenuwachtig. Op het werk maakte ik de ene fout na de andere. Mijn collega’s keken mij vreemd aan. “Alles ok?”, vroegen ze mij meermaals die dag. “Ja hoor. Ik heb straks een date”, stamelde ik. Dat het een date was waar ik direct plat op een bank zou gaan liggen, zei ik er niet bij. “Ah ok. Tof!”, giechelde ze. Toen ik uiteindelijk voor de deur stond, twijfelde ik. Nog voor ik terug kon vertrekken ging de deur open. “Alimonia?” vroeg hij met een duidelijke toon. En nog voor ik het goed besefte lag ik op de bank.

Na een klein uur was één van de problemen al duidelijk geworden voor hem. Ik lijdt aan een laag zelfbeeld. Een heel laag zelfbeeld. Ik kreeg welgeteld 5 minuten (dat werd netjes getimed met een hyper moderne keukenwekker) om mij te omschrijven. Fysieke kenmerken. De volgende weken zullen we ons meer gaan toeleggen op het geestlijke aspect.

Nog voor ik helemaal uitgesproken was, kreeg ik blad en pen voorgeschoteld. “Hier”, zei de psycholoog. “Leef je maar eens uit en laat mij eens zien hoe je uzelf ziet”. Na nog geen 5 minuten was mijn tekening klaar. “Zo”, zei ik hem trots. “Dit ben ik”. Ik schoof het papier met gestrekte armen voor mij uit.

“Zo zo zo”, mormelde hij terwijl zijn hand zijn baard begon te strelen. “Zie jij je werkelijk zo?” vroeg hij mij. “Ja”, zei ik op een geïrtiteerde stem. “Is er een probleeem misschien?”. “Nee nee” ging hij verder. Je hebt blijkbaar geen positief beeld van jezelf. Ik begon te lachen. “Waarom lach je nou?” vroeg hij verbaasd. “Moet je daarvoor een psycholoog zijn” lachte ik. Aan zijn gezicht zag ik direct dat hij verbaasd was. Hij zei niet veel meer.

We gingen verder en overliepen mijn tekening. Samen analyseerden we mijn “zwakke punten”.

Na welgeteld één uur mocht ik de kamer verlaten.

Ik was 50 EUR lichter en nog geen stap verder.


Advertenties

14 reacties op ‘Het gesprek

 1. Ah nu zie ik het ook, misschien was ik wat afgeleid door de aangegeven positieve uiterlijkheden en daarmee samenhangend uw tekenkunst.

 2. Spiegelbeeld in de diepte

  de voorkeur van anderen op de eigen frequentie trekken
  allicht zal alleen Merlijn
  daartoe in staat zijn
  tovenaars echter zijn erg moeilijk uit hun slaap te wekken

  Lenjef

 3. Op de bank? Bij een psycholoog? De tijd van onbetaalbare dieptepsychologie en psychoanalyse, dan nog door een psychiater, das toch niet meer van deze tijd. Voor 50 Euro mag je blij zijn met een kruk 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s