Gierigheid

Als het één karaktereigenschap is dat perfect bij mij past is het wel mijn gierigheid.

Bij mijn vrienden ben ik al jaren gekend als de “gierigaard” . Ze weten ondertussen dat ik maar 2 drankjes drink op een ganse avond en dat ik daarna “geen dorst” meer heb. En waarom zou ik betalen voor drinken dat gratis in de frigo thuis ligt?

Juist ja. En daarom ben ik dus gierig. Wat is er trouwens mis met gierig zijn? Ik doe er niemand kwaad mee.

Heel soms spendeer ik mijn zuur verdiende centen aan iets. Kwestie van de economie draaiende te houden. Dan koop ik draken, puzzels, een digitaal fototoestel of een ipod touch. Maar voor ik zo’n dingen aankoop, gaan er heel wat denkprocessen en vergelijkingsproeven aan vooraf. Ik onderzoek alles. Tot in de kleinste detail. En voor je het goed en wel beseft ben je al een aantal weken, en in sommige gevallen maanden, verder.

Eenmaal de aankoop gerealiseerd is en het geld effectief van mijn rekening is, blijf ik nog met twijfels zitten. Was de aankoop het geld wel waard? Zelfs jaren na de aankoop kan ik mijn hoofd hierover nog breken

Nu mocht ik ooit spijt krijgen over mijn laatste aankoop dan kan ik het nog steeds verkopen.

De inscriptie moeten ze er wel bijnemen.

7 gedachtes over “Gierigheid

 1. we zouden goed overeen komen: jij sparen, en ik ben een kei in geld uitgeven…het is zelfs belachelijk, ‘k zou eigenlijk wel beschaamd moeten zijn, maar ik zie er net zo min graten in als in gierig zijn
  ik vrees dat uw ziel rapper zou bleeden 🙂

   • heu, dat van dat overeenkomen was een tikkeltje ironie overgoten met een beetje sarcasme :-))
    eerlijk gezegd denk ik dat we na een halve dag vechten dat het haar stuift….en waarbij ik delft zou onderspitten natuurlijk.

 2. Heel erg herkenbaar artikel, enige verschil is dat ik na de koop altijd wel tevreden ben omdat ik weet dat ik er goed over heb nagedacht en dit echt de beste keuze is en ik het echt nodig heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s