Mooie praatjes

Het moet ondertussen bijna zo’n 3 jaar geleden zijn dat ik hem tegenkwam op een fototentoonstelling. Helemaal onverwacht want we hadden niets afgesproken. Na weken onschuldig te flirten via internet stond hij ineens voor mij. Levensecht.

Hoewel ik van plan was naar een festival te gaan met 2 vriendinnen, besloot hij daar een stokje voor te steken. “Kunnen we elkaar niet even onder 4 ogen zien?”. “Natuurlijk” zei ik hem zonder een goedkeurende blik van mijn vriendinnen te krijgen.

Ik nam afscheid van mijn vriendinnen (voor altijd want ze hebben mij het nooit vergeven) en ging met hem mee. We namen wat afstand van het festival en zochten ons een rustige plaats uit. Uiteindelijk verloor ik de tijd uit het oog en belden mijn vriendinnen mij een paar uur later op. Of ik nog afkwam, vroegen ze. “Oei is het al zo laat” merkte ik op. “Ik kom direct” zei ik. Maar toen ik na een half uur nog niet ten tonele was verschenen, besloten ze wijselijk naar huis te trekken. Zonder mij want ik had nog geen zin.

Na uren te praten met hem, vertrouwde hij mij toe dat hij zich nog nooit zo gevoeld had. Zo gelukkig. Zo verliefd. Zo volmaakt. Compleet. Ik lachte terwijl hij het zei. “Het zal wel” snauwde ik hem toe. “Ik geloof je niet, maar ik ben blij voor je” zei ik hem. Uiteindelijk namen we afscheid. Dat het voorgoed zou zijn, wist ik op dat moment nog niet.

Hij wou tijd om alles op een rijtje te zetten, en dat gaf ik hem. Dat hij van mijn tijd misbruik maakte, had ik helemaal niet door. Na weken wachten (ik ben geduldig) kreeg ik een bericht van een vriend van hem. Dat ik moest weten dat hij met een ander vrouw ondertussen afspraakjes had. Vriendelijk bedankte ik de vriend. Na dagen wachten (en denken) besloot ik hem een boze mail te sturen.

Buiten 1000den excuses (en zelfs dat was niet voldoende !) kreeg ik ook nog eens de melding dat ik hem niet verdiende. Dat ik veel beter verdiende. Ik lachte al was het deze keer minder overtuigend.

Sindsdien heb ik geen geloof meer in de liefde. Noch in verliefdheid.

Jullie mannen mogen alles zeggen wat je wilt.

Ik geloof er niets meer van.

Niets.

Advertenties

27 thoughts on “Mooie praatjes

    1. het is maar om u uit uw tent te lokken 😉 Iemand die geen leugenaar is die bestempeld wordt als leugenaar…die zullen “fel” reageren 😉 Ik hou daar van 🙂

     Goeiemorgen !

 1. Afsluiting ter bescherming. En dat is goed. Komt een tijd dat je weer een kans gaat geven en ik hoop dat het dan iemand is die jou verdient (jij de ander ook natuurlijk).

  Voor wat betreft verliefdheid; met zegt ook dat het een straf is, daar men dan de zaken niet meer goed kan beoordelen door onrealistisch (door een roze bril) te gaan kijken.

  1. Het is niet slecht, maar het is ook best zwaar om zo te leven…. Emotioneel dan.

   Verliefdheid is net zoals al die andere emoties “niet echt”. Alle emoties vertrekken vanuit je geest….

 2. Alimonia,

  Veronderstel dat die ex vriend 75kg weegt, dan draag je ondanks het feit dat je hem hebt afgestoten toch nog 3jaar mee op je schouders, anders zou je er nu niet over schrijven!
  Voor dat je het weet heb je een versleten rug!
  Iets van je schouders gooien moet dan ook radikaal weggooien zijn in al zijn betekenissen.

  Dan pas voelt ge je vederlicht…en kan je gaan zweven op de volgende mooie man die je tegenkomt…opgepast! hoeveel vriendinnen heb je nog die je kan verliezen zonder totaal alleen te vallen in het leven?

  Of koop je een hondje, die zijn zo trouw…en bij het uitlaten, ergens in een bos ontmoet je mischien een bospoe…

  groetjes,
  Daniel Gustaaf

   1. Het grote voordeel bij mij is : zot zijn doe gene pijn!!!
    En leute dat ik al gehad heb in ’t leven…maar beste Alimonia toch…ge zou eens bij mij op cursus moet komen : “wat zijn de voordelen van zot zijn? ” geef jij me dan de cursus : ” liegen om bestwil”

    groetjes
    Daniel

     1. voordelen van ZOGEZEGD zot zijn!
      1: als er verantwoording gevraagd wordt op ’t werk zegt men al gouw : ge moet da aan diene zot nie vragen… ! en zo ben je er van af.
      2: Als je in iets geen zin hebt: zeggen ze : laat hem maar…’t is ne zot! en zo ben je er van af.
      3: Als je zin hebt om gek te doen : zeggen ze : ’t is normaal, hij is ne zot! en zo ben je eens jezelf.
      4: Je kan gewoon iemand eens uitlachen, van gelijk welke stand of graad : zeggen ze : zie diene zot eens lachen…
      5 : Bij abnormaal gedrag ( volgens de slimme en normale mensen dan) doe je gewoon je zin, men zal het je niet te kwalijk nemen…” och ja, ’t is ne zot ” zeggen ze dan, en je doet gewoon je zin en zo leef je lang en gelukkig en maak je vele kindjes en kan je ongestoord genieten van het leven… want als je eerlijk bent dan weet je toch dat het echte leven een zottekot is! ja toch! wat lopen we hier eigenlijk te doen…enneuuuuu heb al veel leute gehad, mijn goestinge gedaan en voor de rest zien we wel wat de dag van morgen ons brengt…de zon komt perfect iedere dag op…dus niets aantrekken en gezellig zot doen en zijn!
      Sorry, kon het niet korter samenvatten, maar vind dit hier al aan tekst en uitleg een serieuze prestatie voor ne zot. 😉
      Plus, ik klap niet graag uit de biecht hé… zij die me zot hebben verklaard kunnen misschien meelezen… zo zie je maar “zooooooo zot zijn we nu ook weer niet! miljaar of toch… verdoemme…geraak er niet meer uit…alé ja, ‘k vind je eigenlijk ook een zot! 😉

 3. oei, en dan toch zoveel mannelijke lezers…die je moet teleurstellen
  Ooit komt er een dag dat dat geloof terugkomt, Alimonia…

  Nog een fijne zondagavond!

 4. Ben je niet wat jong om al zo verbitterd te zijn over de mannen?
  Ik heb het er het mijne van gezien en gehoord, maar zal ze nooit allemaal over één kam scheren. Nee de kam is dan te bod en ik kan ze niet meer scheren. Heb veel kammen nodig met mesjes die goed snijden, zo’n hap af en toe en dan aluin erop. Je ziet dat wel hé mannen hebben soms een baard, dan doen ze hem af, waarom? Ze willen geschoren worden…door wie, door wat? Door een barbierster.

  1. Mooi gezegd. Ik ben niet verbitterd tegenover mannen alleen. In dit voorbeeld komt dit gewoon sterk naar boven blijkbaar. Maar ik hou van mannen met baarden. Dat schuurt lekker als je ze kust 🙂 En daar hou ik dan weer van 😉 En achteraf kan je hen dan beschuldigen dat ze je pijn doen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s