Leeftijd

Binnen 9 dagen is het zo ver. Dan word ik 25 jaar. En ik zou Alimonia niet zijn, als ik nu al niet bezig was met de voorbereidingen. Niet voor het feest, maar voor mezelf. Voor mijn lichaam.

Ik vroeg – voor de grap – eens aan mijn medestudenten op de muziekschool hoeveel jaar ze mij schatte. We kwamen op een gemiddelde van 28 jaar ! En aangezien de waarheid uit een kindermond komt, kon ik niet anders dan dit als pure waarheid te aanvaarden. “28 jaar. Zjesus” spookte er een ganse week door mijn hoofd. Zie ik er dan zo oud uit? Op wat baseren ze zich toch? Ik heb geprobeerd mezelf te kalmeren met het feit dat kinderen niet goed kunnen schatten. Ik gebruikte flauwe excuses zoals dat ik net die week hard gewerkt had en er daardoor ouder uitzag, maar ik kon het niet langer meer aan. Ik moest mijzelf niet langer voor de zot houden. Ik zag er 28 jaar uit. Zjesus.

En dus ben ik sinds een paar weken begonnen met een verjongingskuur. 3 maal in de week “stoom” ik mijn gezicht, 2 maal in de week gebruik ik gezichtsmaskers en alle dagen smeer ik anti-rimpelcrème op. Ik geloof nooit dat ik er ooit jonger als 28 ga uitzien, maar het laatste wat ik wil is dat iedereen mij komt feliciteren met mijn 30ste verjaardag terwijl ik er maar 25 word !

28 gedachtes over “Leeftijd

 1. Mijn 25ste verjaardag was een mooi moment om nooit meer jarig te zijn. Na 25 keer jarig zijn vond ik het welletjes. Ik was 25, en dat zou altijd zo blijven.

 2. Tja, vrouwen verouderen sneller dan mannen hé 😉 En die anti-rimpelcrème, dat helpt toch niet hoor! Da’s allemaal geldklopperij! Gewoon rustig uw leeftijd aanvaarden, Alimonia 🙂

 3. Alimonia,

  Heb jij ooit eens in je posts op je blog geschreven dat kleine kinderen , vooral deze van de muziekschool : etterbakjes, pestkoppen en murmmels zijn? ja toch….misschien hebben ze dat dan ook gelezen, en hebben ze een geheugen zoals ik!!!

  wacht dacht je nu! ja ja de wraak zal zoet zijn, je mag al blij zijn dat ze niet 35jr gezegd hebben.;-)

  Maar kom, daar valt mee te leven ze, zelf ben ik meer dan het dubbele van jouw leeftijd.

  grtjs,
  Daniël

 4. De enige echte kuur tegen het verouderen, is dagelijks een volledige bodymassage. Het toeval wil dat dat nu juist één van mijn specialiteiten is.
  Het uur dat ik moet langskomen, welke massage olie dat er gebruikt moet worden en van die dingen zullen we onderling afspreken, daar heeft niemand hier iets mee te maken, niet? 🙂

 5. Allemaal niet aantrekken, waarschijnlijk zie je er gewoon “verstandig” uit, en dan schatten ze je ouder.
  Het is een verdoken kompliment, ge zijt geen barbieke 😉

 6. Ik hou het op “Je bent maar zo oud als je je voelt”. Ik word er zelf 30 over twee maanden maar ik voel mezelf piepjong. Waarom zou je ouderdom en schoonheid ook omgekeerd evenredig met elkaar vergelijken? Ik ken zo nog madammen met een “waw’ factor terwijl ze nu toch ook niet meer zo piepjong zijn.

  U niet te hard aantrekken. Ge zijt niet alleen. 😉

 7. Leeftijd is relatief … het is een cliché, maar je bent maar zo oud als je jezelf voelt. 25 is een mooie leeftijd, ik wou dat ik die nog had. 😉
  En wat kinderen betreft: die zijn erg slecht in het schatten van leeftijden, omdat hun tijdsbesef anders is dan dat van ons. Althans, dat is mijn theorietje over tijd … een jaar in een kinderleven duurt in verhouding tot hun totale leven langer dan een jaar van iemand die zoals ik halverwege de 30 is of een jaar van een gepensioneerde. Hoe ouder je wordt hoe sneller de tijd gaat en hoe sneller een jaar weer voorbij is.

  Geniet ervan en maak je geen zorgen om je uiterlijk, je ziet er echt niet zo oud uit als je denkt. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s