Touch

Als ik een pluche knuffelbeer uit een automaat op de kermis zou zijn geweest, dan had ik het systeem al lang gesaboteerd zodat kinderen mij gratis naar huis zouden kunnen nemen.

Dit gezegd zijnde om aan te tonen hoe fel ik op dit ogenblik snak naar lichamelijk contact.

Ik ben nooit een knuffelaar geweest. Toch niet met vreemden. Bij mijn vriendjes heb ik niets anders gedaan. Knuffelen is voor mij intiemer dan kussen. Maar nu ik al geruime tijd zonder vriend zit, mis ik het knuffelen wel. Mijn vrienden of vriendinnen heb ik nooit aangeraakt, laat staan geknuffeld. Ik ben zo niet. Zelfs met mijn mama knuffel ik nooit. Haar heb ik wijsgemaakt dat ik niet tegen fysiek contact kan. Nuja. Wijsmaken is een groot woord. Ik kan er effectief niet tegen. Als iemand mij per ongeluk aanraakt, word ik half hysterisch. Ooit weigerde ik een vrouwelijke collega te kussen waardoor ze sindsdien mij negeert.

Ach. Mensen hebben tegenwoordig weinig begrip. Maar ik trek het mij niet meer aan. Ik heb mijn zone, waar je als vreemde best niet in komt. Ook te dicht bij mij staan om gewoonweg te kletsen, kan mij enorm op de heupen werken. Ik heb nooit iets anders gekend, dus voor mij is het de gewoonste zaak. Maar ik merk vaak nog vreemde blikken op als ik elke halve minuut 10 centimeter achteruitga als ze in “mijn zone” terechtkomen.

In the night
Come to me
You know I want your touch of evil
In the night
Please set me free
I can’t resist a touch of evil

A touch of Evil – Judas Priest

En langs de andere kant heb ik sinds kort een chronisch te kort aan affectie. Ik mis aanrakingen. Ik mis knuffels. Ik mis liefde. En hoewel liefde van twee kanten moet komen, heb ik zelf het gevoel dat ik veel te geven heb. Vriendschap, liefde, knuffels, affectie, cadeaus,…. Ik heb zoveel in mij. Ik kan er voorlopig geen blijf mee. Ik voel mij vol. Vol van liefde en ik begrijp niet vanwaar het komt.  Hoewel ik weet en besef dat ik best die liefde eerst aan mezelf geef, zal ik het niet doen. Zoals elke keer zal ik weer dezelfde fout maken. Ik zal op zoek gaan naar iemand waar ik niets voor voel. Hem overstelpen met mijn liefde en genegenheid om dan te beseffen dat ineens de liefde op is en ik de relatie wil verbreken. Hierdoor voel ik mij weer slecht, waardoor ik niet open sta voor nieuwe relaties, mij eenzaam en alleen voel en ineens weer na een tijd met een te veel aan liefde te zitten. Aan wie ik deze dan ineens weer aan een wildvreemde moet geven.

Iemand kandidaat?

Advertenties

24 reacties op ‘Touch

 1. Onee, hoe vreselijk herkenbaar! Ik herken echt elk half woord van wat je zegt.
  Terwijl ik je onlangs zei: “Weet je dat ik nooit wil geknuffeld worden?!”.
  En toen dacht ik: “Onee, wat gaat ze nu weer van mij denken?”.

  Maar ’t is echt mega herkenbaar, jou stuk! Ook ik heb nu een enorme ‘huidhonger’, en als ik ’n vriend heb plak ik daar ook mega aan!

  Allé zeg, maakt da mee.

 2. Vannacht zal ik door mijn openstaande slaapkamerraam een arm uitstrekken. Zacht en teder zal ik met mijn vingers door je haren kroelen. En in een onverwachte droom zal ik een tedere zoen op jou laten neerdalen.
  Slaap zacht en droom zoet.

     1. Weet dat je een tedere zoen zelfs niet in je dromen kunt ontlopen!
      Slaap gerust en sta morgen uitgerust weer op.
      Met verbazing zul je morgenochtend in de spiegel kijken als jij je haren uitborstelt …..

 3. Alimonia,

  Een niet knuffelbaar beertje is een: ijsbeertje

  Een zwart / wit denkend beertje is een : pandabeertje

  Terug van je zonnige vakantie ben je een : bruin beertje

  Als je in bad zit ben je een : wasbeertje

  Ken nog een straffer beertje, maar durf het hier niet te schrijven… 😉

  groetjes,
  Daniël

 4. Ik begin mij vreemd te voelen bij het lezen van dit stukje. Gewoon het feit dat ikzelf al meer dan een half jaar ‘knuffelloos’ door het leven ga. Weet je, als je er niet bij stil staat, er niet over nadenkt, mis je het niet. Maar nu bij het lezen van deze blog krijg ik een soort van benauwing. Ik mis het enorm. Die warmte, die genegenheid, die liefde. Tegen iemand kunnen zeggen: ‘ik heb je lief’, zou op dit moment voor mij verdomd veel betekenen. Het geeft je die extra energie om je dag zonder kleerscheuren door te komen.
  Alimonia, bij deze geef ik je een virtuele knuffel. Ook al ga je daar weinig aan hebben.

 5. Ach kom op, hier bij me is het al meer dan een decenia geleden dat ik nog ‘geknuffeld’ heb.
  Het is evenzeer meer dan een decenia geleden dat ik naast iets ‘vrouwelijks’ lag.
  Typerend om te lezen, die psychologische cirkel van 70cm, als daar iemand binnen treedt, zet ik eveneens een stap achterwaards.
  Nog leuker om te lezen dat ik niet de enige ben die het niet de moeite vind om zijn vrienden een knuffel te verkopen.

  Of zou dit komen omwille ik het allemaal niet meer weet…

  Trouwens, wat is liefde nog de dag van vandaag als alles zo commercieel en uitgebuit wordt.
  Of nog beter (een stelling die ik had), is liefde dan iets uitvoeren (of berwerkstelligen) om ‘iets’ van een andere gedaan te krijgen?

  Kortom kan ik stellen, ik ga met plezier ‘liefdeloos’ doorheen mijn leven, dan word ik niet geconfronterd met onaangename verrassingen !

 6. Dag Alimonia, ik las je blog een beetje stiekem, dat doe ik altijd, ff afwachten, de kat uit de boom kijken. Je schrijfstijl boeide me vanaf zin 1. Ik heb mezelf in veel van je postjes herkend, ook hier weer. Niet aangeraakt willen worden komt voort uit mijn kindertijd en jeugd; mijn ouders waren zodanig afstandelijk dat zelfs emoties niet werden getoond. (Het mag iedereen verbazen dat ik er nog redelijk ‘normaal’ ben uitgekomen, ja.) Ik heb nooit geweten wat een knuffel was, tot ik mijn vriend leerde kennen. Ik zou niet meer zonder kunnen… (zonder knuffel en zonder vriend, that is)
  Van andere mensen moet ik nog steeds geen aanrakingen hebben en ik zal zelf niemand aanraken tenzij het onvermijdelijk is. My personal space! 😉

 7. Begrensd verlangen

  ze heeft behoefte aan een warme, super dikke knuffel
  er hangt helaas
  rond haar zijn een gaas
  een soort van grens zoals de buitenkant van een truffel

  Lenjef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s