Vakantieblues

Terug van Rome en het lijkt alsof ik nooit ben weg geweest. Alles is nog hetzelfde als toen ik vertrok. Slecht weer. Afgelaste treinen. Gehaaste mensen. File en een rommelige kamer. Ik lijk het nog niet te beseffen dat ik terug in België ben. Alles lijkt zo onreëel. Alsof ik nog lig te dromen en nog wakker moet worden. Niemand lijkt te beseffen dat ik 4 dagen weg ben geweest. Naar Rome. Op vakantie. Ik heb geen enkel nieuwe mail. Geen enkele sms. Niemand heeft aan mij gedacht. Niemand heeft mij blijkbaar gemist en niemand vraagt hoe mijn vakantie is geweest.

Ik heb nooit van vakantie gehouden maar ik vergeet elke keer weer waarom. Nu weet ik het weer. Het regelen van vakantie bezorgt mij puur stress (of denkt u dat ik die maagontsteking zomaar heb opgelopen?). Weken, zelfs maanden ervoor, begin ik mij al zorgen te maken. “Heb ik het juiste land en stad gekozen?”, “Heb ik wel de goedkoopste vlucht geboekt of had ik beter nog een paar dagen gewacht?”, “Gaat het hotel wel meevallen?”, “Gaan we aangenaam weer hebben of moeten we ons een ganse dag opsluiten in het hotel?”. En naast die onnozele vragen maak ik mij nog serieuze zorgen over de dagindeling en welke gebouwen/monumenten/kerken/… we zeker moeten bezoeken. 15 bladzijden met uitleg had ik voor deze vakantie voorbereid. Ik bespaar u de details om te zeggen hoeveel uren/dagen werk daarin is gekropen ! En waarom, vraag ik mij nu af? Ik heb alles gezien dat er in Rome te zien is. Elke kerk van binnen en van buiten. Elk belangrijk monument en straat. Ik weet waarschijnlijk nu meer van de geschiedenis dan de gemiddelde Romein. En waarom? Waarom?

Er was geen tijd voor ontspanning. Voor te genieten. We hebben gewandeld. Gecrost. Gelopen. Tijd die we verloren door te eten, hebben we ruimschoots ingehaald door elke morgend zeer vroeg op te staan.

Ik ben moe. Doodop. Mijn geest heeft te veel gezien maar voorlopig herinner ik mij niets meer van Rome. Ik lijk wel een black out te hebben. Mijn foto’s – 1322 om precies te zijn – zijn het enigste bewijs dat ik in Rome ben geweest.

En binnenkort kan u door ook van genieten.

Misschien zelfs meer dan ik heb gedaan.

13 gedachtes over “Vakantieblues

 1. Jij weet als geen ander hoe ik geniet van jouw foto’s.
  En dan beloof je er ook nog eens 1322.

  Meer dan 3 jaar elke dag een plaatje!
  Maar daarvoor gun ik jou een plezierige en ontspannende vakantie.

  Vriendelijke welkomstgroet

 2. Dag Alimonia,
  Voila sé…veilig terug!
  Nog alles wat laten bezinken en dan komen de leuke en mooie momenten wel terug in de gedachten ! Ja toch !

  En nog iets : je blog achtergrond enzo, heeft prachtige kleuren, ik moet mijn atelier en tekenkamer schilderen…nou zeg…ik pik jou kleuren van je blog en gebruik ze voor mijn atelier! mooi !!!

  😉
  groetjes,
  Daniël

   • O.K. doe maar 😉 mooie kleuren.

    Ach ja, daar juist het nieuws op de VRT gehoord!!!
    Wat heb jij daar allemaal uitgespookt in Rome ???

    Je bent er een weekje, je bent pas thuis en de regering zit in de rode cijfers, 7,4 % intrest op de staatsschulden ! dus boven de Grieken, Berluscuni zijn ontslag…

    Wat is het volgende land dat je bezoekt ???

    Kalm aan hé Alimonia…Europa is nu echt niet zo groot!

    😉 😉 😉

    groetjes, Daniël

 3. Herkenbaar. Op vakantie gaan betekent ontsnappen aan de rush van het dagelijks leven. Alleen ben ik nadien meer uitgeput. Ik heb vorig jaar een rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Prachtig land. Alleen zat elke dag zo zot vol, ik moet gewoon terug om te kunnen genieten. Met elke uitstap per dag kan ik een week vullen. Jammer dat ik daarvoor veel budget nodig heb, natuurlijk…
  En ja, ik ga genieten van uw foto’s van Rome, ik ben er nog nooit geweest, nu wel een beetje:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s