Muziektip 49

Hoewel ik cello speel, ben ik niet erg vertrouwd met klassieke muziek (foei!). Maar dit muziekstuk van Carl Philipp Emanuel Bach opent mij de ogen. Wat een heerlijk muziekstuk. Ik kan er uren naar luisteren en nu ik er beelden bij gevonden heb, kan ik er niet genoeg van krijgen. Wat ben ik ontzettend trots dat ik cello speel.

Oh ja heeft u ook de stickers op de cello opgemerkt op 2’40”?

21 gedachtes over “Muziektip 49

 1. Alimonia,

  Het is inderdaad een boeiend muziekstuk! Is het ook een droom van jou???, om in een dergelijke cello/viool muziekgroep te kunnen optreden en dit prachtig stuk van Bach te brengen…zo ja, geloof er dan in en voor je het weet komt er een dag dat je dit doet!!! Wie weet??? 😉 Ik duim in ieder geval voor jou, en wens je dit toe!

  groetjes,
  Daniël

  • Om professioneel te worden is het voor mij (helaas) te laat. Maar langs de andere kant vind ik dat niet erg. Ik geniet als amateur des te meer. Maar ik zou wel (heel) graag optreden in een ensemble of orkest. Maar ik heb nog tijd. Ik wacht tot ze mij contacteren haha 🙂

   • Wat laat maar te laat? Dat denk ik niet. Al hoef je niet persé professioneel te zijn goed een muziekinstrument te kunnen bespelen. Als ik me niet vergis, dan is het orkest dat elk jaar optreed op de Night of the Proms ook een verzameling van amateurs (met hier een daar een beroepsartiest).
    Ik heb een beetje een afkeer tegen mensen zich vast pinnen op één muziekgenre en ook van mensen die beweren dat ze een bepaald genre niet kunnen horen. Nog nooit iemand een bioscoopzaal zien verlaten omdat er in een film constant klassieke muziek te horen was.

    • Als je echt echt echt wilt en je hebt iets of wat talent, dan kan het wel. Maar ik heb niet veel zin om 7 uur per dag achter mijn cello te kruipen en te oefenen. Dat is het verschil met een “echte” muzikant. Die heeft daar minder probleem mee want hij geniet terwijl hij studeert 😉

     Ach. Mensen vallen graag op door te zeggen dat ze “tegen” iets zijn. Niets van aantrekken 😉

     • Het is nooit te laat om conservatorium te doen!
      Dat van 7 uur per dag oefenen is ook een fabeltje, zelf speel ik viool en volgens mensen die al in het conservatorium zitten is het (maar) 4 uur.
      Ik heb gezien mijn leeftijd (16) wel nog niet zo veel ervaring met het conservatorium behalve dat ik in gent al eens opgetreden heb, maar ik vind het tof dat je als 25-jarige er zo’n leuke hobby op na kunt houden (:

 2. Oh wat een toeval! Ik was al een tijdje op zoek naar de oorsprong van de begingeneriek van ‘Het groot dictee der Nederlandse taal.’ Nu heb ik het gevonden… Fijn!

 3. Grote dochter (violiste) heeft onlangs voor school een werk moeten maken over de componist, wat nog wat zoekwerk opleverde (’t is nu eenmaal maar een klein broertje van de grote Bach), en bij de powerpoint hoorde ook een stukje muziek natuurlijk. Ik heb dus het gevoel dat ik dit al eerder hoorde

 4. ha, ik heb nu eens geluisterd met de koptelefoon, klinkt nog fenomenaler!

  btw, wat bedoel je met die stickers op die cello? betekenen die iets speciaals?

  • Ik heb nog nooit zo’n “stickers” op een cello gezien. Ik zou niet weten waarvoor ze er zijn. Zouden zijn kleine dochtertjes die er de avond voordien misschien hebben opgeplakt? Origineel en afschuwelijk tegelijk 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s