Film van de dag

Het was al jaren geleden dat ik nog betaalde voor een film, maar voor deze éne keer maakte ik hier graag een uitzondering voor. “We need to talk about Kevin”, is een meesterlijke film. Eentje die je niet snel zal vergeten.

Deze film, die je niet onberoerd zal achterlaten, heeft een enorme indruk op mij gemaakt. Ik hoop voor u hetzelfde.

Advertenties

7 reacties op ‘Film van de dag

 1. Ik ga hem woensdag kijken—ik heb het boek een jaar of twee geleden gelezen en was daar al erg van onder de indruk, dus ik heb sinds de aankondiging van het maken van deze film uitgekeken naar het eindproduct. Het is goed om te weten dat ‘ie is goedgekeurd door Alimonia!

  1. Deze film moet het hebben van de geweldige acteurs (en niet van de talloze gesprekken want die zijn er niet!). Zowel de blik van Kevin als van de moeder gaan door merg en been. Ik ben benieuwd wat je er van vond. Laat je mij iets weten?

   1. Ik heb de film ondertussen gezien, en ik moet zeggen dat ik ook erg onder de indruk was van de acteurs (met name Tilda Swinton). Ik moet zeggen dat ik een heel ander beeld had gekregen in het boek van Franklin dan werd uitgebeeld door John C. Reilly. Omdat hij niet zo prominent in beeld komt heb ik me er niet zo aan hoeven storen.

    De uitbeelding van de gebeurtenissen middels flash-backs en flash-forwards vond ik goed de tumulteuze psyche van Eva weerspiegelen. Ik wist natuurlijk wat er ging komen maar toch was de ontknoping erg sterk.

    Ik weet niet of je een bedreven lezeres bent, maar ik raad je aan ook het boek eens te lezen. Een bepaalde passage uit het boek deed me toen aan jouw schrijfsels denken. Ik zal deze passage wel mailen.

 2. Ik wil deze ook graag zien! Helaas is hij al niet meer in de cinema hier… Eens kijken of ik hem in het weekend eens kan huren – ‘k moet alleen nog de mama overhalen (die meer van romantische komedies houdt…)

 3. Alimonia,

  Ik ben geen persoon die naar filmzalen gaat, ja, is mijn cultuur niet, maar ik hou van films hoor, via tv en video kom ik wel aan mijn trekken. Toch, duidelijk geselecteerde, want zo van die overroepen toestanden, knopje is dan rap omgedraaid.
  Maar nu, door het bekijken van die trailer heb je me echt nieuwsgierig gemaakt !!! En zal je laten weten wat ik er van vind. Ik ga hem zien in de bioscoop. Beloofd.

  tot wederhoren hé,
  grtjs, Daniël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s