BIFFF 2012

In de week van de 9de krijg ik altijd mijn maandstonden. En wat is er dan beter om te doen dan mijn bloed te vergieten op het Brussels International Fantastic Film Festival ? Juist ja. Niets. En daarom bevond ik mij de afgelopen 9 dagen op het festival der zotten. Want hoewel ik mij vorig jaar nog kostelijk had geamuseerd, heb ik mij dit jaar vreselijk geërgerd. Het fantastische filmfestival is veranderd in een fantastisch circusfestival. Mensen lijken in eerste instantie niet meer voor de film te komen maar om zichzelf compleet belachelijk te maken. Een bende respectloze clowns bij elkaar. Tussen de vele circusoptredens door ben ik er toch in geslaagd om in het totaal zo’n 26 films te zien.

Omdat ik jullie de kans wil geven om er volgend jaar ook bij te zijn, heb ik enkele regels voor jullie opgesteld zodat jullie je als een echte BIFFFER zouden gedragen.

De gedragsregels voor de typische BIFFF bezoeker :

– wees compleet respectloos

– maak nooit een rij want dit is ouderwets. Worden er toch gemaakt, negeer ze dan compleet. Rijen maken is geleden vanop de lagere school. Niet op een filmfestival. Volg je eigen weg en loop zo snel mogelijk naar de ingang. Als je hierbij mensen omver loopt is dit niet erg. Ze moeten maar een andere weg volgen.

– als je groot bent ga je zeker voor iemand zitten ook al is de zaal maar voor 30% gevuld. Voel je vooral niet schuldig als de persoon achter je niet ziet. Er is immers plaats genoeg, toch? Vergeet tijdens de film zeker niet om je recht te zetten. Niemand wilt immers de volgende dag rugpijn hebben.

– laat al je spullen in de zaal achter als de film afgelopen is. Je bent immers lui om je eigen rugzak te dragen. Ook je jas en trui laat je achter. Zij zullen je plaats warm houden ook al kom je niet naar de volgende film kijken. Je wilt toch niet dat iemand met zijn achterwerk op jouw stoel gaat zitten?

– parle toujours français parce que les néerlandophones sont vraiment des idiots !

– als er iemand voor je zit, stamp dan tijdens de film zeker met beide voeten op zijn stoel. Hierdoor krijgt hij een heerlijk gratis massage !

– laat nooit iemand passeren als de film nog bezig is. Mensen moeten maar voor of na de film naar het toilet gaan. Proberen ze toch te passeren, aarzel dan niet om hen te laten struikelen.

– kom nooit maar dan ook nooit op tijd de zaal binnen. Wacht altijd tot de film een tijdje bezig bent zodat je zoveel mogelijk mensen kunt storen. Zoek ook altijd een plaats in het midden van de rij. Hierdoor kan je zoveel mogelijk gratis gymnastiek uitoefenen.

– als een filmmaker uitleg over zijn film komt geven, laat hem dan vooral niet uitspreken. Niets zo vervelend als een zagende filmmaker. Laat hem zingen of een striptease-act doen. Maar zeker niets over zijn film komen vertellen.

Enkele sfeerbeelden:

De beeldwerken zijn van Jean-Marc Laroche. Meer te vinden hier

Advertenties

19 reacties op ‘BIFFF 2012

   1. On facebook I use a picture of me with a skeleton. I would like to join you next time as a bodyguard! If you like so I will take my friend the skeleton with me.
    PS: I love to seen pictures of you in the cinema.

 1. Alimonia,

  Als ik je naam invoeg komt er eerst door de iPad -tekst aanpasser een ander woord: alimentatie?
  En nu over je cinema bezoek, je bent nog erg braaf vind ik, je zou eens met mij naar de cinema moeten gaan!
  Maar oké, vraagje is: leuke films gezien?

  Groetjes,
  Daniel

 2. Nog even dit: zo te zien zijn het films met een voorkeur voor speciale effecten, onwerkelijkheden, fantasie… Dat is wel je stijl en voorkeur denk ik, zoals ik je nu zowat ken!
  Juist?

  Grijs, daniel

  1. Ik zie vannalles graag zolang het maar geen komedie is. Films vielen tegen ofwel word ik kritischer. 2 of 3 leuke films gezien (en dan zou ik ze nog niet eens opnieuw willen bekijken) !

    1. The butterfly room – J. Zarantonello (een vrouwelijke slechte als hoofdrol)
     The sandman – Peter Luisi (ontzettend leuk idee !)
     Game of werewolves – J. Martinez Moreno

 3. Ik heb een beetje naar de foto’s gekeken op die site. De meeste bezoekers gaan er verkleed naartoe. En nu mijn vraag naar jou, was jij ook verkleed? Mogen we daar foto’s van zien? Je hoeft niet verlegen te zijn hoor.

 4. Ja, nu herinner ik me, je zat +- op 2/3 van de zaal en zat tussen elke film aan te schuiven aan de Euromillions ! Steeds in het zwart (of heel donker) gekleed.
  Soms met een vriendin dacht ik, maar veelal alleen.
  (neen, ik ben big brother niet, ben hier terechtgekomen dankzij sleutelwoord BIFFF)
  Deze 30e editie was inderdaad een tegenvaller, had er meer van verwacht voor hun verjaardag.
  Zijn me wel bijgebleven: Sandman, Juan of the Dead, The Incident, Shuffle, Fathers Day, The Divide & The Woman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s