Vakantie

Vakantie is tegenwoordig meer een begrip dan een feit. Of ik al vakantie heb gehad, vraagt de meerderheid van de bevolking zich af. Neen. Of ja toch enkele dagen. Want de vastgelegde 2 weken vakantie werd door een of andere baas simpelweg geannuleerd. Of het voor mijn schoon ogen was of omdat ik noodzakelijk was, is me nog steeds een raadsel. Al denk ik stiekem toch dat ik echt onmisbaar ben. Ze zijn met uitsterven bedreigd, maar jammergenoeg behoor ik ook tot die categorie. Of ze laten je het toch geloven, want aan mijn miserabel loon is het alvast niet te zien !

Dat ik razend was toen mijn verlof werd geannuleerd, kan u zich wel voorstellen. Dat dit me welgeteld 5 (!) werkdagen voor mijn verlof werd meegedeeld, was nog het ergste. Dat een mens al eens dingen plant tijdens zijn verlof was blijkbaar voor de directie een complete verrassing. Maar er was niets aan te doen. Mijn verlof werd geannuleerd en ik mocht al mijn gemaakte afspraken netjes annuleren.

Dat ik er de laatste weken oververmoeid en prikkelbaar bijloop, zal u dan ook niet verwonderen, veronderstel ik.

Oh ja, hoe was uw verlof?

16 gedachtes over “Vakantie

 1. Alimonia,

  Het was te verwachten dat dit je zou overkomen! Je zo onmisbaar maken!!!
  Aja…mijn verlof…hmmm super…maar ja, ze missen me niet hoor op het werk! 😉
  Nu zou alles zelfs vlotter verlopen hebben den laatste tijd 😉

  Groetjes, Daniel Gustaaf

 2. Wat een rotstreek is dat op je werk ! Je zou voor minder slecht gezind zijn.
  Mijn verlof, soms goed, soms minder, maar de grote luxe is dat het al meer dan twee jaar duurt, dus ik heb geen enkele reden tot klagen.

 3. Ach, ik wil graag langskomen om je ’s morgens met een ontbijt te wekken, je lunchpakketje aan te reiken en ’s avonds te ontvangen met een fijn avondmaal.
  Alleen ik ben te druk met het niets doen tjdens mijn lange zomervakantie.

  Toch wil ik graag een foto van jou zien.
  Tenslotte zie jij er altijd geweldig uit!

  Zonnige zomervakantiegroet

 4. Gelukkig ben ik dat nog nooit tegengekomen. Nu ja, zijn daar geen specifieke regels voor die je kon inroepen ?
  Ons verlof is alweer eeuwen geleden 😦

  • Volgens mij zin daar inderdaad specifieke regels voor, in elk geval in Nederland sowieso en ik kan mij voorstellen dat het ofwel Europese wetgeving is, ofwel dat in België een gelijkaardig iets is. Hier MOET een werkgever je de kans geven om 2 weken in de zomerperiode achter elkaar vrij te nemen. Jij hoeft enkel een beetje rekening te houden met je collega’s, maar als jullie om goede redenen allemaal tegelijk vakantie ‘moeten’ nemen, mag dat zelfs (volgens mij). (PS: ik weet niet zeker of je in Nederland of België woont, mijn gevoel (en misschien wel een herinnering) zei België.)

   • Natuurlijk zijn er wettelijk regels, maar in de praktijk worden die niet altijd even correct nageleefd. Verlof mag ik nemen, op een ander moment weliswaar. Maar daar gaat mijn frustratie nét over. Ik had dingen gepland ! Het heeft weinig zin dat ik mij hier nog over kwaad maak, maar begrijpt u een beetje mijn boosheid als ik zeg dat AL mijn collega’s aanwezig waren surplus een vakantiewerker? Juist. Dát bedoel ik dus.

    • Het is altijd makkelijker voor een buitenstaander (ik) om erover te oordelen en praten natuurlijk, dus doe ik dat lekker: al kan het je werksfeer verpesten, het is áltijd belangrijk om je eigen rechten na te jagen. Als je het deze keer niet doet, zijn ze geneigd je nog vaker dit soort dingen te flikken, want deze keer deed je er ook al niets tegen. Dat er genoeg collega’s zijn, laat vooral zien dat jouw baas geen goede baas is…

 5. Moh, zo grof. Je hebt alle recht om slechtgezind te lopen, al uw vakantieplannen vallen in duigen. Stel dat je nu een reis had geboekt, of een vliegtuigticket had gekocht… Hebben ze op je werk geen vakbondsvertegenwoordiger? Allé, daar tegen ingaan is natuurlijk allemaal gemakkelijk gezegd, maar door de beugel kan het toch niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s