Bemoeien

Dat mensen mij kritiseren, afkraken of commentaar hebben op mijn online personage kan me eerlijk gezegd niet veel schelen. Ik ben ondertussen oud genoeg geworden om alles te kunnen relativeren. Mensen die denken mij te kennen door gewoonweg mijn blog te lezen, kunnen zich wel eens ferm vergissen. Mijn online personage is mijn uitlaatklep. Het is maar een zelf gecreëerd personage. Maar dat mijn broer, die trouwens aan de andere kant van de wereld zit wegens het uitvoeren van een wereldreis, zich met mijn leven bemoeit is een ander paar mouwen. Al 26 jaar moet ik zijn commentaar slikken. Ik doe dit niet goed. En dat niet goed. Nog nooit heb ik ooit iets positiefs van hem gehoord. In allerlei opzichten heeft hij mij gekraakt. Ik werd misbaksel genoemd. Dom. Lelijk. En noem maar op. Zelfs als ik prijzen in de wacht sleepte, kon hij mij op die momenten in de grond boren. En nu. Nu komt hij zich bemoeien wat ik moet doen als er zich familiale problemen voordoen. Hij, die nooit de realiteit onder ogen wou zien. Hij, die problemen veroorzaakte maar er gewoon van wegliep. Hij, die op kot ging maar enkel langs kwam voor de was, de strijk en ruzie te zoeken. Hij, die een wereldreis begon omdat hij bang was van het echte leven. Hij komt zich nu eens bemoeien wat ik moet doen en zeggen. Nee ook dat raakt me niet.

Het maakt mij woedend.

4 gedachtes over “Bemoeien

  1. Familie, het is wat he. Ik hoop dat mijn broer niet in dergelijke bewoordingen over mij denkt. Ik ben immers ook een betweter 🙂
    By the way, mooie foto in de banner, zo not-u dacht ik heel even. Maar ik ken dan ook enkel je online personage 😉

  2. Niets van aantrekken, als ik het zo een beetje tussen de regels lees, kan ik alleen maar opmaken dat hij gewoonweg jaloers op jou is. Natuurlijk trek jij je dat aan, dat is ook logisch. Ene oor in, andere uit.
    Een prachtig foto van jezelf, inderdaad. Wie heeft die gemaakt?

    • Kom kom kom. Er is maar één vraag dat jullie moeten stellen en dat is: “waar in godsnaam is die foto genomen?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s