Oud

Vandaag ben ik jarig*. Een dag zoals een andere sinds enkele jaren want buiten de cadeaus vind ik er niets meer aan. Elk jaar lijkt sneller te komen. Net zoals de rimpels en de kilo’s. Kortom: het betert er niet op. Bij elke verjaardag lijk ik triestiger. De cadeaus verminderen niet enkel in kwaliteit, maar ook in kwantiteit. Hetzelfde bij de sms’en en kaartjes. Vrede kan ik er moeilijk mee nemen.

Niet enkel op fysiek gebied krijg ik het hard te verduren, ook mijn geestelijke toestand. Elke keer kijk ik terug op een jaar waarin ik niets gepresteerd heb. Rondom mij zie ik mensen die leven. Die genieten. Die gaan samenwonen. Een huis kopen. Zwanger wezen te zijn.

Ik blijf hangen. In mijn eigen gecreëerde ingebeelde surrealistische wereld.

Hopelijk blijf je hier ook nog een tijdje anders overleef ik het de komende jaren niet meer.

Alimonia.

*Als je wilt weten hoe oud, moet je maar eens goed neuzen op deze blog. Wie weet wat voor boeiende dingen dat je nog kunt tegenkomen.

14 gedachtes over “Oud

 1. Ik deel je gevoel,……..de strijd wordt alleen maar heftiger en heftiger,……en verliezen doen we hem toch,……maar happy birthday, maak er een zotte, geweldige en fantastische verjaardag van,……en een ding kan ik je vertellen ( het voordeel van ouder worden = ervaring), dat huis, dat zwanger zijn en dat samenwonen,………het maakt niet altijd gelukkiger,…….

 2. Aan de buitenkant lijkt het bij een ander vaak beter, mooier, fijner maar we kampen allemaal met de zelfde problemen op ons eigen niveau. So welcome to the rest of the world. En nu, hef dat glas, drink en enjoy…

 3. Ha ja, ik herken het gevoel ook wel en ‘k ben ’n paar jaartjes jonger… ‘k Kom in elk geval op de leeftijd waarop andere mensen al fantastische dingen verwezenlijkt hebben, terwijl ik nog steeds loop te dromen. Maar er is nog tijd genoeg hé! 🙂
  In elk geval ’n dikke proficiat met je verjaardag! Hopelijk was het ’n fijne dag!

  • Is het slecht om te blijven dromen? Wel als je er blijft in “wonen” in die droomwereld, of toch niet? Kunnen we op die manier de realiteit met andere ogen bekijken?

   • Hoho, amai, bijna had ik hier dit antwoord gemist!
    Ik weet niet zeker of het slecht is om te blijven dromen. Ergens denk ik van wel. Zolang je droomt, doe je niets. Je droom mislukt in dat geval niet, maar hij wordt ook geen realiteit.
    En dan kom je wellicht ooit op het punt dat de droom niet eens meer realiteit kàn worden en voor dat punt ben ik ’n beetje bang.
    Je laatste vraag is ’n moeilijke. ‘k Denk dat dromers sowieso ’n beetje anders kijken naar de realiteit – of dat goed of slecht is laat ik dan maar ’n beetje in het midden.

 4. Nog een late gelukkige verjaardag!
  Ik denk dat wij even oud zijn. Ook hier geen huis, kids of trouwpartij in tegenstelling tot mijn vriendinnen. Al laat ik het niet aan mijn hart komen, het geeft mij de vrijheid om af en toe wat zotte beslissingen te nemen 😉

  • Je hebt gelijk. We hebben (normaalgezien toch) nog velen jaren waarin we zullen moeten de was & plan doen en voor de kids zorgen,…. Dus. Profiteren nu we nog kunnen 🙂

 5. we leven allemaal in ons eigen gecreëerde (droom)wereldje. De ene creatie lijkt wat anders dan de andere. Maar is het wel allemaal zo enorm verschillend? Wat blijft er over als je de maskers af doet en de onzekerheden en demonen (en draken, haha) toelaat? Als de buitenkant wordt weggepoetst? De meesten blijven aan de oppervlakte en schijnbaar is alles kalm en mooi en zijn ze succesvol en gelukkig en… Wat is de essentie, dat wat overblijft als al het andere wegvalt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s