Zwemmen

Aangezien ik echt 0.0 aan sport doe – buiten de dagelijkse set van 10′ buikspieroefeningen – en ik mij de laatste maanden fel voel achteruitgaan, besloot ik op een avond te gaan zwemmen. Vorig jaar, in Mallorca, ontdekte ik immers mijn zwemkriebel.

En zogezegd, zo gedaan. Ik zocht mijn zwemgerief, maakte mij bikini-klaar en vertrok naar het plaatselijke zwembad. Bij aankomst dampte mijn bril direct aan waardoor ik de in koeien groot geschreven tekst over trage en snelle zwemmers niet gezien had. Ik was al blij dat ik mijn kleedhokje vond ! Bij afgifte van mijn kleren, vroeg ik nogmaals de richting van het zwembad. “Dat kan je niet missen” riepen ze mij toe, terwijl ze de juiste richting aanwezen.

Ik klom het zwembad in en begon te zwemmen. Tussen de anderen die in thermische pakken, zwembril en bijhorende zwemmuts zwommen. Ze gingen sneller, ja. Maar bon ik had al meer dan 15 jaar geen zwembad meer gezien.

Op een gegeven moment grommelde een vrouw iets van trage zwemmer. Ik dacht dat ze mij niet moest en zwom op mijn gemak verder. Een minuut later werd ik aangesproken door een vriendelijke man. Op een rustige normale manier legde hij mij het principe van trage en snelle zwemmers uit. Diezelfde vriendelijke man complimenteerde mij de volgende keer op mijn bikini. Dus ik weet niet of hij echt vriendelijk was of gewoon contact met mij zocht.

Soit. Ondertussen had ik de weg naar de baan van trage zwemmers gevonden. Dat ik geen conditie had, werd duidelijk als ik naar de (mega grote) klok keek. Een kwartier was er nog maar verstreken ! Aangezien ik niet betaald had voor een kwartier zwemmen, besloot ik verder te zwemmen. Vlinderslag, gecombineerd met af en toe crowslag. Het lukte mij allemaal maar had het toch vrij moeilijk. Niet alleen kreeg ik ontzettend last van mijn medeburen – moeten jullie nu expres zo spetteren? – maar ook van de chloor. Ik werd er gewoon misselijk van. Als dat nog niet genoeg was, kreeg ik fel te verduren met krampen. En toch zette ik door. Ik wou niet onderdoen voor de rest. Als bijna iedereen vertrokken was (sluitingsuur), besloot ik dan ook maar te stoppen. Met moeite (ik overdrijf niet) kroop ik het zwembad uit. Keek of mijn bikini nog goed zat en wandelde richting de douches.

Ik drukte een willekeurige knop in en nog voor een klein lief meisje er mij attent op kon maken – neeeee mevrouw dat is kou…-, spoot het koude water op mijn lichaam.

Gvdm. Ik haaste mij snel naar de kleedkamers, merkte dat ik geen droog ondergoed bijhad en fietde ondergoedloos met nat haar naar huis.

Sport? Ok. Maar in dat zwembad zien ze mij niet meer terug !

12 gedachtes over “Zwemmen

    • Nee nee. Ik vertrok thuis met mijn bikini aan. Daarboven een t-shirt en short (zodat ik snel het zwembad kan inspringen. Tijd is kostbaar weet je wel) Ging zwemmen. Bikini nat. Trok die uit….En dus geen lingerie bij…..

  1. Misselijk, krampen, kruipend het water uit, koude douche en zonder ondergoed naar huis. Niemand kan je pit en doorzettingsvermogen ontzeggen, haha.

  2. Je hebt je dus proberen af te drogen met je ondergoed, en gezien dat amper lukte moest je wel met nat haar naar huis fietsen :). Lang geleden dat ik in ons Belgenlandje nog eens een zwembad opzocht. Moet ik broodnodig eens doen, want blijkbaar is dit een hele uitdaging…

  3. Wat die lingerie betreft is me ook al eens overkomen 🙂 :-),….ik sport enorm graag maar zwemmen doe ik echt niet graag,….en dan zwijg ik nog over de kleedkabines, het omkleden, de geur van chloor, uw haar dat achteraf vreselijk is, je make-up die uitloopt, nope het is mijn ding niet,……ga ik liever zweten 🙂

  4. ik ging vroeger met mijn dochter zwemmen op de ogenblikken dat het eerder een groot ploeterbad was. Daar ik baatjeszwemmen haat kon ik dan zwemmen zoals ik het wil weliswaar met gevaar ondergeduwd te worden door drukke kinderen of tieners. Nu ze groot is en zonder mij er op uittrekt heb ik dat zwembad ook nooit meer bezocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s