6 december

Sinds de sneeuw die er afgelopen dagen gevallen is, begon het bij mij te kriebelen. Ik speurde het internet af en vond heel toevallig nog een vliegtuigticket naar Spanje. Ik raapte al mijn moed bijeen, nam verlof en besloot om het risico te nemen. Ik zou de Sint overvallen in een elfenpakje. Vol goede moed vertrok ik naar Spanje. Ik zocht de Sint en vond hem.

Ik was bang. Nerveus. Maar hoopvol dat mijn vermomming geslaagd was. Toen de pieten mij de zaal wouden tonen waar de Sint mij zou ontvangen, was ik er van overtuigd dat het mij ging lukken. Wat ik echter niet doorhad, was dat de pieten mij al lang ontmaskerd hadden. In plaats van mij naar de Sint te brengen, brachten ze mij naar één of andere duistere kelder. Toen ik opgesloten werd, had ik het door. Mijn plan bleek blijkbaar niet zo waterdicht te zijn. Ik begon te panikeren en werd bang. Ik hoopte dat het allemaal een droom was, maar dat was het niet ! Toen ik het niet meer zag zitten, ging de deur van mijn kamer ineens open. 5 struize pieten namen mij mee. Nog voor ik het allemaal goed en wel besefte, hadden ze mijn elfenpakje uitgedaan en mij in één of ander rood kleed gestoken. Of het mij stond, weet ik niet maar het was wel warm. Terwijl ze vannalles brabbelden tegen mij, probeerden ze mij te verstikken. Met één of andere wollige stof aan mijn neus te hangen. Ik sloot mijn ogen en hoopte nog steeds dat ik ofwel aan het dromen was ofwel gered zou worden door een paashaas of een echte elf. Geen van beiden gebeurde. Met angst opende ik op een gegeven moment mijn ogen. Ik stond perplex toen ik ineens de sint voor mij zag in de spiegel.

Nu. Mocht u deze avond uw schoen zetten dan zijn er 2 mogelijkheden:

Of ik ben geslaagd de sint uit te schakelen en heb zijn taak overgenomen waardoor heel uw huis morgen vol snoep zal liggen of ik werk gedwongen voor de sint en dan ontvangen jullie zoals alle stoute kindjes – niets –

6 gedachtes over “6 december

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s