Toneel

Een blog is zoals een toneelstuk. Een poster, iemand die erover praat of een flyer heeft je aandacht getrokken om ernaar toe te gaan. Nog voor je uw plaats gevonden hebt, ben je al verschillende keren benaderd geweest. Door medebezoekers , ingehuurde bezoekers of artiesten. Je voelt je vrij snel op je gemak en allerlei interessante figuren prikkelen je geest. Je krijgt zin. “Let de show begin”, roept er iemand. De lichten doven, de doeken gaan langzaam open en de muziek start. Van een komische act tot een striptease, een goocheltruc of een dramatisch stuk. Alles passeert. Mensen kijken geamuseerd toe. Ze genieten in stilte. Nemen foto’s of kijken vol bewondering en sluiten af en toe de ogen om de schoonheid tot zich door te laten dringen. De ene is al wat enthousiaster dan de andere. Bijgevolg verdwijnt er bij de pauze een deel van het publiek. Sommige gaan naar huis terwijl anderen naar de bar gaan of rustig op hun plaats blijven zitten.Wachtend op het vervolg van de show.

Maar wanneer de show afgelopen is en de doeken sluiten, blijft de artiest achter. Moederziel alleen en geestelijk uitgeput. Vanuit zijn kleedkamer hoort hij de muziek, het glasgerinkel en het gelach van het publiek. Het stoort hem mateloos, maar toch zet hij door. Het leven achter het podium is een even grote show als op het podium. En met die ingesteldheid begeeft de artiest zich naar de foyer. Want mensen verwachten dit nu eenmaal van de artiest. Ze willen een glimp van hem opvangen. Een praatje met hem maken. Een handtekening vragen. Een foto nemen of in sommige gevallen zelfs een kus bemachtigen.

Heel soms zijn er mensen die zich backstage mogen begeven. Door omstandigheden. Ze krijgen dan een rondleiding. Een ‘echte’ kijk op het leven achter de schermen van het toneel. Maar zelfs de achterkant van een doek blijft de voorkant voor een toneelstuk. De echte wereld kent alleen de echte artiest.

En zo blijft – in tegenstelling tot wat u soms denkt – een blog één groot toneelstuk.

Advertenties

16 reacties op ‘Toneel

  1. Love the play, the playing and the player. En al ik krijg ik slechts een fractie van een glimp van de schaduw van de ‘echte poppenspeler’ te zien, dan is dat nog steeds de moeite waard :-).

  2. ieder logje is een uitdaging zoals : zullen ze er van houden ? Komen eer reacties ? Komen de lezers morgen terug ? Het is niet alleen een toneelstuk, je bent ook scenarist, producer en uitgever.

  3. Mooi blogje, grappige maar rake vergelijking .. Als blogger spelen met realiteit en fictie, soms een tipje van de sluier, soms wat overdrijving,.. ook zalig om te doen.. 😉 stilletjes hopen dat je dan toch enkele lezers kunt beroeren..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s