Eurovision

Ik noem me geen fan, maar een liefhebber van het Eurovison songfestival. Sinds ik ooit het geweldige nummer van Petr Elfimov (met knappe gitarist) niet zag doorstoten naar de finale, besloot ik de volgende halve finales nooit meer te missen. En dat is me de afgelopen jaren goed gelukt.

En ja ook ik was van de partij op de sofa voor de finale van Eurovision. Helemaal onterecht dat Axel Hirsoux niet in de finale stond. Ik kreeg kippenvel van zijn stem én van het nummer. Dat kon geen enkel ander nummer. Iedereen leek enthousiast over hem, tot bleek dat hij niet in de finale was geraakt. Dan hoorde ik links en rechts van mij commentaar over hem. Dat het nummer niet paste in de liedjeswedstrijd. Dat hij vals zong. Dat ze toch maar beter 2 Fabiola hadden gestuurd. Ik was daar niet mee akkoord. Ik ben er nog steeds heilig van overtuigd dat Axel een finale plaats verdiende !

Dit jaar waren er heel wat leuke nummers. Ik was er heilig van overtuigd dat Zweden ging winnen. Het was een sterk nummer dat al enkele weken op mijn ipod stond. Maar de uitvoering was net te zwak. Te licht. Te braafjes. Ook Ierland was één van mijn favorieten maar ook zij geraakten niet door naar de finale. Zéér vreemd. Maar daar kon de act (en styling) beter !

Nederland belande op een tweede plaats. Onverwacht, maar ook niet echt terecht. Want ik ben er nog steeds van overtuigd dat het hier over plagiaat gaat (al heb ik wel geen bewijzen, ah !)

Carl Espen van Noorwegen daarentegen kon me lichtjes raken. Ik weet niet waarom ik niet direct de klik had, maar dit nummer is steengoed. Misschien is de live versie niet zo geweldig of was er te veel herrie ervoor. Het nummer is erg mooi, maar er ontbreekt nog steeds iets om mij emotioneel te krijgen…. Misschien is de diepgang toch nog niet diep genoeg? Maar de opbouw is magistraal !

Waarom Armenië zo hoog geëindigd is, is mij nog steeds een raadsel. Vreselijke stem ! Vreselijke act en een vreselijk lelijke kerel. Geef mij dan maar de hottie van Malta (omg look at his white shirt – njam) die een heerlijke stem heeft.

Slovenië had de vrouw met het mooiste kleed. En ook het nummer had potentieel, maar ook hier sloeg de act op niets. Integendeel tot Hongarije. Daar klopte het hele verhaaltje. Van de act tot de inleving van de kerel.

Duitsland had het beste refrein van de avond, maar jammer dat de rest van het nummer op niets trok. Want dit had veel meer potentieel. Sterke stem. Sterke persoonlijkheid.

En dan de baardvrouw. Aandacht had ze genoeg, maar of ze ook een terechte winnaar is? Ik weet het niet. Het liedje was erg goed, maar er waren er zeker beter. Maar wie ben ik om te oordelen? En wie zijn jullie om commentaar te leveren? Want hebben jullie gestemd? Ik alvast niet! En het kan mij een wurst schelen wie er wint.

Advertenties

10 reacties op ‘Eurovision

  1. Ik vond ook dat Nederland als plagiaat klonk! Dat gitaartje deed me zo sterk denken aan ‘Every breath you take’. En verder was ik voor Hongarije. ‘k Vond de dans erbij ook erg mooi.
    Of Oostenrijk terecht gewonnen heeft, weet ik niet. ‘k Zal het maar als statement interpreteren zeker?

  2. Ik denk dat je de winnaar inderdaad vooral als Europees statement moet lezen. Boe voor Rusland en hoera voor gelijke rechten. Er sprong niet echt iets uit dit jaar vond ik, Nederland, Denemarken, Zweden, Duitsland … Allemaal mooi, allemaal heel poppy. Ik miste wat cultuur. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s