Review – foto op canvas – Pixum

Enige tijd geleden werd ik gecontacteerd door Pixum. Of ik niet een foto op canvas wou proberen? Zonder enige aarzeling stemde ik hier mee in  ! Ik had eerlijkshalve nog nooit van Pixum gehoord en had ook nog geen ervaring met een foto op een canvas.

Volgens hun site is Pixum een leidinggevende, onafhankelijke en veel geprezen aanbieder van online-fotoservices in Duitsland en Europa. Naast de mogelijkheid gratis online-fotoalbums aan te leggen en foto’s te delen, biedt Pixum ook goedkope en professionele belichting van digitale foto’s op fotopapier, professioneel gedrukte en gebonden fotoboeken en fotocadeaus (bijvoorbeeld bekers, puzzels, T-shirts, kaarten, kalenders, fotolijsten en meer).

De site van Pixum is erg toegankelijk en sprak mij ook direct aan. De site is strak zonder saai te zijn. En dat is belangrijk.

Het bestellen van de canvas heeft mij – zonder enige overdrijving – nog geen kwartiertje werk gekost ! Het kiezen van de foto heeft vééééél langer geduurd.

Eerst kies je het materiaal dat je wenst. Hier heb je de keus uit 6 materialen: acryl, aluminium, forex, galleryprint, foto op canvas of fotoposter.

PixumNa het materiaal gekozen te hebben, kan je een foto opladen. Dit kan je eigen foto zijn maar je kan ook kiezen uit de Pixum beeldenbank.

Pixum - 2Het assortiment is erg ruim en je zal er zeker iets vinden dat je aanspreekt. Dit kan via zoektermen of gewoon door erheen te scrollen.

Pixum - 3De laatste stap is het formaat te kiezen. Via hun site is dit ontzettend gemakkelijk én overzichtelijk. Ik heb hier niets slechts over te zeggen ! Kijk even mee.

Mijn canvas zou er zo uitzien:

Pixum - 4Tenzij als ik voor een ander formaat zou kiezen:

Pixum - 5

Een ander groot voordeel is dat de prijs er ook direct bijstaat. Zo kom je niet voor verdomme feiten te staan.

Het leuke van heel de site is dat je zowel stap 1 (materiaal) als stap 2 (foto) en stap 3 (formaat) nog kan aanpassen. Zo kan ik op dit moment nog het mariaal aanpassen, de foto of het formaat. En dat allemaal in een paar muisklikken. Een canvas bestellen is nog nooit zo leuk geweest.

En dan zo ineens, als je later op de site terugkeert, zie je ineens je foto op de site passeren. Zo leuk! Het nodigt gewoon uit om die canvas te bestellen, toch?

Pixum - 6
En dat deed ik dan ook maar. Je kan je foto een laatste keer bewonderen in een “fictieve” kamer die je een beetje kan aanpassen. Dit vind ik dan een kleine domper op de feestvreugde. Buiten 4 kleuren kan je niets aanpassen. Mijn muur is zwart, maar die keus heb ik niet ! Ik vind dit een leuk ding, maar het moet nog serieus uitgebreid worden !

Pixum - 7
Eén muisklik verder zie je de totale prijs (met verzendingskosten en BTW) en nog één klik verder kan je je adresgegevens noteren. Ik vergat mijn huisnummer. Hier was ook blijkbaar geen controle op! Ik had toch eventjes schrik dat mijn canvas niet goed zou terechtkomen, maar blijkbaar is er maar één Alimonia in mijn dorp 😉

De canvas zelf arriveerde enkele dagen later. Zéér netjes verpakt in een (te) groot pak. Ik was even teleurgesteld dat de doos 2 x groter was dan het effectieve canvas.

DSC00745De ingepakte canvas in de veel te grote doos.

DSC00746 DSC00747Mijn canvas netjes ingepakt

DSC00750Op de canvas heb ik geen commentaar, maar wel op andere zaken.

DSC00751 DSC00752Zo zat er precies een plooi/scheurlijn….en dus scheurde ik dan maar….

DSC00753

…maar dat leidde tot niets.

DSC00756
Het zakje met bijhorende “stokjes” (om de canvas eventueel vaster te spannen) was geniet aan mijn canvas. Ik scheurde dit eraf waardoor er een gat in het zakje kwam te zitten. Nu maar hopen dat die “stokjes” er niet uitvallen.

DSC00757 DSC00758DSC00759

Close up

DSC00760

ZijkantDSC00761 DSC00762

Ik wou graag mijn canvas ophangen (dat is toch de bedoeling, niet?). Maar er was niets bijgeleverd om dit te doen. Dus heb ik maar mijn eigen creativiteit gebruikt met schilderijhangers. Daardoor moest ik de achterkant een beetje aanpassen. Ik knipte wat canvas eraf zodat ik de hangertjes zowel op de canvas als op het hout zou kunnen plakken. Deze hangertjes had ik zelf gekocht. Ik begrijp niet waarom Pixum deze niet aanlevert. Dit kost hen niets als ze deze in grote hoeveelheid aankopen.

DSC00767

Dit ziet er dan zo uit:

DSC00773En als hij opgehangen is, is dit het resultaat. Prachtig, toch?

DSC00772Ik ben zo blij met mijn canvas ! Later krijgt hij zeker een belangrijke plaats in mijn huis/appartement. De reis naar Mallorca zoveel jaar gelden is een heel belangrijke reis geweest.

8 gedachtes over “Review – foto op canvas – Pixum

 1. Oei, dit canvas met jouw foto wil ik nu al in mijn woonkamer hebben hangen.
  Mijn tv is al langer terug verdwenen.
  Maar naar jouw blijf ik altijd graag kijken.

  Vrolijke groet,

 2. Hoeveel brengt dat op zo’n reclamelogje ? 🙂 Zeer mooi allemaal. En die puzzel intrigeert mij mateloos. Ik vind het canvasje niet helemaal op zijn plaats boven die puzzel, maar ja, les goûts et les couleurs….

  • Niets. Enkel de canvas is gratis haha 🙂 Die puzzel is cool, hein? Luis royo ! I love him.
   Nee de plaats is niet ideaal, maar er is gewoon bijna geen plaats meer in mijn kamer 🙂 In de keuken had ik een plaatsje gevonden maar dat is dan weer niet de ideale plaats…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s