Een gewone dag in Brussel

Een zwarte man die de kinderen helpt oversteken, wuift op mij. Moslimvrouwen kruipen al lachend de bus op met hun veel te grote buggy’s. Ze maken zich niet druk. Een oud vrouwtje stapt op. Een jonge allochtone man staat spontaan zijn plaats af. De dame knikt beleefd. Kinderen lopen kris kras de straat over. Een man in maatpak en splinternieuwe BMW kan hen nog nipt ontwijken. Hij vloekt en steekt zijn vuist op. De kinderen lachen en wandelen verder.

Een sirene. De politie passeert. Auto’s proberen plaats te maken. De bus blokkeert even de weg. De buschauffeur jaagt zich op.

We rijden achter een vuilniskar zoals elke maandagmorgend. We zien onze trein in de verte wegrijden. Weer te laat. Weer een klacht.

Een paar meter verder loopt een trotse vader met zijn kroost. 3 kleine jongens. Ze blijven in een straal van 2 meter rond hem. De vader glundert. Hij draagt de boeketasjes van zijn zonen op zijn rug.

Mensen beginnen te zuchten. Weer rood licht. Een vrouw in een rolstoel staat te wachten aan een zebrapad. De bus laat haar over. Nog meer gezucht. Een groepje jonge kerels lachen de vrouw uit. Niemand reageert. Mensen houden nauwlettend hun horloge in de gaten.

Een gsm gaat af. Niemand reageert. Gsm gaat nog een keer af. De vrouw in kwestie wordt rood. Ze antwoordt. Luid en duidelijk. Een saai gesprek tussen 2 zussen.

Ik zet mijn muziek luider. Sluit mijn ogen en geniet. Ik voel iets. Ik verschiet. Een kleine jongen probeert mij te irriteren met zijn speelgoedcamion. Hij slaagt in zijn opzet.

Ik duw op de bel. Ik stap uit en wandel naar mijn werk.

Alweer een gewone saaie werkdag.

Advertenties

2 thoughts on “Een gewone dag in Brussel

  1. Zo verbaas ik mij ’s morgens eerst in de metro over de man die in het ochtendrumoer rustig zijn bijbel leest.
    Later in de trein verwonder ik mij dan weer over een vrouw van mijn leeftijd. Telkens weer verandert zij in een jonge vrouw van jouw leeftijd als zij haar make up opdoet.

    Daarna op de fiets zijn de straten nog leeg en begint mijn werkdag.

    Fijne werkweek!

    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s