Brugge

Binnen enkele dagen vertoef ik mij in Brugge. Iemand enkele suggesties wat ik, buiten het bezoek aan de plaatselijke cellowinkel, nog kan doen? Een plaats waar lekker gegeten kan worden? Iets dat ik zeker moet bezoeken?

Deze post vernietigt zichzelf als ik genoeg suggesties binnen heb 🙂

Alvast bedankt.

Advertenties

12 reacties op ‘Brugge

 1. Hangt een beetje af van het weer. Als je een beetje cultuurminded bent, musea zat. Wens je een natuurwandeling: parken zat. Wens je eens lekker te gaan eten? Restaurantjes zat, voor elke portemonnee. Wens je te shoppen? Steenstraat. Wens je te fotograferen? Breng maar enkele extra geheugenkaartjes mee!

 2. De plaatselijke cello-winkel: dan heb je over Rombaux? Dat is nog één van de echte vakmensen die nog liefde hebben voor hun job. Ze zullen je zeker geen rotzooi verkopen.
  Lekker eten zoek je toch best niet op de Markt. De kans is groot dat je bedrogen wordt (meestal te duur en zelden echt lekker). Pastis lijkt me iets voor jou (Speelmansrei 8, http://www.pastis.be/). Een goede culinaire gids wat betreft is http://www.brugsevertellementjes.com/.
  Er zijn redelijk wat musea in Brugge, mocht je dat interesseren. Ze zijn allemaal zonder onderscheid relatief klein dus gemakkelijk voor wie Brugge in slechts 1 dag wil bezoeken. Het Historium vind ik zelf wel een geslaagd museum. Uit ervaring zou ik vooral het Gezellemuseum niet aanraden. Met wat geluk speelt er op de dag van je bezoek een goeie film in de Lumiere. Nog steeds de plaats voor de cinefiel.

  1. Ik bedoel inderdaad de Rombaux. Ben eens benieuwd ! Vandaag ook een cello winkel bezocht. Ze hadden er maar ééntje in mijn budgetcategorie, maar ik was wel erg enthousiast. Ben nu benieuwd naar de winkel in Brugge !!

   Musea interesseert mij minder.

   Die tip van dat restaurant lijkt me wel iets.

   Alvast bedankt Stef Den Flater en Thomas Pannenkoek. En kijk goed uit want wie weet kom je mij daar zomaar tegen 🙂 En zeg dan zeker hallo want heb al bloggers tegengekomen die niets durfden te zeggen. Schandalig toch? 🙂

 3. Rombaux is een fine:mooie winkel (prachtige Eastman gitaren en uitgebreide jazz collectie)
  Lekker eten: Tom’s Diner! In dezelfde straat heb je het Opkikkertje (bruine kroeg/metalcafé) West-Gistelhof
  Zwart huis: Kuipersstraat 23
  Middaglunch: Books & Brunch (lekker eten en tweedehandsboeken) Garenmarkt 30
  Koffie: Vero Caffé, Sint-Jansplein 9
  Bruine kroegen: Estaminet: Park 5, ’t Risico: Jeruzalemstraat 53

  Je mag mij hiervoor gerust eentje trakteren!

  Groeten,

  Storm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s