De mol: aflevering 6

Amateuristisch. Dat was het woord dat als eerste in mij opkwam na het zien van deze aflevering. 3 keer krijgen ze kans om geld te verdienen en ze slagen daar helemaal niet in. Integendeel. Ze verliezen zelfs geld. En dat lijken ze precies nog niet eens erg te vinden.

Ik begrijp het niet. Het lijkt alsof niemand er echt voor gaat en de mol niet veel moeite moet doen om de zaken te saboteren.

Ik zie een groep die het blijkbaar erger vindt dat ze een concurrent kwijt zijn (Gilles, daar overdrijf je toch wel weer een beetje hoor) dan dat ze 5000 + 3000 + 2000 + 1000 + 3000 EUR hebben misgelopen. Mannen dat is 14.000 EUR !

Duivenproef

Hanne wordt ontvoerd. Niet helemaal onlogisch aangezien ze de meest nonchalante kandidate is en dus met hoogstwaarschijnlijk de juiste duif niet zal vinden ook al liggen de tips voor haar neus. Dat is wat de programmamakers ons vertellen. Het werd me niet direct duidelijk hoe ze het wel had kunnen zien. Maar soit. Ze was net te laat om het te laten weten aan Bruno en Cathy. En zo is het wel vaker met al de proeven. Het is altijd net te laat. Het komt wel vaker voor bij Hanne. Is het verdacht of heeft ze gewoon altijd pech? Maar dan was er nog die andere proef. De pizzaproef.

Pizzaproef

Heel vreemd vond ik dat toen ze niet direct doorhadden hoe ze het adres van Carlos Paloma konden achterhalen. Hanne vond dit wel, wat haar dan weer een pak minder verdacht maakt. Maar er vallen me nog een paar zaken op. Gilles die achter het stuur kruipt. Op die manier heeft hij een deel van het spel in zijn handen. En ja hoor, ze verliezen de pizzajongen uit het oog door een of andere auto die de weg verspert. Gilles kan Stijn op het verkeerde been zetten door zich te focussen op het licht van het brommertje. Beetje vreemde gedachtegang. Eigenlijk wisten ze niet wie van de 2 en hebben ze gewoon gegokt. En verkeerd dus. Dat kwam Gilles goed uit en hij speelt het spelletje mee.

Metroproef

In de vorige afleveringen was het Bruno altijd die het voortouw nam, maar nu kwam stille Gilles in actie. Hij wou persé lopen. Dat leek achteraf inderdaad de beste keuze voor hem als mol. Ook al zouden  de andere kandidaten erg hun best hadden gedaan, dan nog had hij alles in handen om heel de proef te doen mislukken. Ik zag een Gilles die de kandidaten duwde in een richting. Mij leek de eetproef het meer logische om als eerste te doen. Maar om één of andere reden werd deze toch naar de laatste proef geschoven. Zeer vreemd. De bouwproef mislukte. Ik begreep er niets van wat Hanne en Stijn aan het doen waren. Stijn is ingenieur. Dat deed mijn wenkbrauwen nog meer fronsen. En dan kan deze simpele proef niet tot een goed einde brengen? Ook Cathy deed vreemde dingen. Er stonden maar 3 personen op het perron… Je neemt toch je gazetten direct mee naar de mensen? Nu verloor ze veel te veel tijd. En ja hoor, ook zij was net te laat.

Gilles geraakte net op tijd in de metro. Dat was mooi gespeeld want ik ben er zeker van dat hij hierover getipt was. Mochten de andere kandidaten toch veel geld in het laadje gebracht hadden, dan was hij net te laat geweest. En dat was nu niet het geval. Dus heeft hij net de metro gehaald. Niet verdacht, maar toch proef laten mislukken. Je moet het maar doen.

Hoofdtelefoonproef

Deze proef was voor de kijker erg saai. Ik veronderstel dat de kandidaten hier zelf wel iets aan gehad hebben. Maar die zaken zullen ze zeker niet laten zien hebben aan de kijker. Erg jammer. Het bracht ons niet veel bij.

Pasproef

Bij de allerlaatste proef kwam ook weer Gilles op de voorgrond. Ergens had hij wel een punt. Waarom Hanne bevoordelen? Ze heeft toch al eens kunnen genieten van een vrijstelling? Deze zet van Bruno begreep ik niet. Wou hij de mol uit zijn kot lokken? Uiteindelijk was Hanne die weer profiteerde van iedereen. Ze speelde netjes mee dat ze het niet mooi vond van Gilles maar door hem had ze wel een pasvraag beet.

Mijn conclusie:

Stijn

Stijn is nog steeds het minst verdacht in mijn ogen. Het was wel vreemd dat de bouwproef niet lukte, maar langs de andere kant is anderhalve minuut nu ook weer niet zo lang. En in de vorige afleveringen heb ik hem nog op geen mollendaad kunnen betrappen.

Hanne

Hanne begint iets verdachter te worden in mijn ogen. Ook hier en daar doet ze vreemde dingen, maar niet voldoende om mij te kunnen overtuigen.

Gilles

Ik blijf bij mijn hoofdverdachte Gilles. Hij is altijd erg gedreven, maar laat dan toch altijd enkele steekjes vallen die hij dan nog eens probeert weg te moffelen met fuck, shit, fuck. Een tactiek om zijn blijdschap te proberen weg te moffelen? Ik weet het niet.

Cathy

Cathy heb ik tot nu toe nooit erg verdacht gevonden. Ze doet altijd goed haar best maar slaagt er gewoon niet altijd in de proef tot een goed einde te brengen. Ze ziet te veel. Ze denkt te veel na en raakt daardoor zelf helemaal van slag. Dat ligt niet aan haar mollenfactor, maar gewoon aan pech en het feit dat de mol het goed speelt.

5 gedachtes over “De mol: aflevering 6

  1. Voor het eerst begin ik te twijfelen. De mol is de persoon die van alle spelletjes op de hoogte is. Bij de metroproef was 6000 euro te verdienen, wat veel geld is. Gilles zei als eerste dat hij iets sportief wou doen. Deze persoon had het volledige spel in handen, wat je op voorhand niet kon weten, maar hij dus wel als mol. Ook zal deze persoon wel door de programma makers op de hoogte gehouden worden hoeveel proeven er gelukt waren zodat hij dan op dat moment niet op tijd zou komen. Aangezien er geen proeven gelukt waren, kwam hij wel op tijd zodat hij zich op deze manier minder verdacht zou maken. Ik begin te twijfelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s