De mol: aflevering 8

Tussen al het bomgeweld door, mogen we zeker niet vergeten dat gisteren de Mol bekend werd gemaakt. Ik mocht deze aflevering, samen met nog andere molloten, live meevolgen in de Kinepolis in Antwerpen.

Punten

Sinds de eerste aflevering had ik immers al mijn geld op Gilles gezet. Ik had een hoge score en kon de 21 vragen probleem- en foutloos oplossen en werd bijgevolg uitgenodigd in Antwerpen. Hoewel het onthaal pas plaatsvond om 19u stonden er rond 18.30 reeds een 40-tal mensen te wachten om als eerste binnen te mogen.Tegen 18.50 werd het steeds drukker. Ik gok dat er ondertussen 200 mensen aan het wachten waren (lees: programma begon pas om 20.35 en hiertussen was er niets geregeld). Maar 10 minuten later was het dan zo ver. We mochten eindelijk naar onze zaal vertrekken.

proficiat

We kozen een leuke plek uit en dan begon het: wachten. Er gebeurde bitterweinig. Tegen 20.00 kwam Gilles even in de zaal. Samen met de presentator en zijn medekandidaten Hanne en Cathy. Na nog geen 2 minuten waren ze weer weg. Hanne en Cathy hadden zelfs nog niet eens iets kunnen zeggen ! Dit was bizar. Ik had een vreemd gevoel: zouden we dan toch in de verkeerde zaal zitten? Waarom werd er geen deftige aandacht aan ons besteed? Miljaar eh !

Uiteindelijk kwamen de ouders en het lief van Gilles de zaal binnen. Zij mochten op hun VIP plaatsen de aflevering meevolgen. Ook Gilles verkoos om de aflevering samen met ons mee te volgen en gaf zijn lief een vluchtige kus. Een mooi moment voor degene die dat gezien hebben.

De aflevering zelf was, sorry, saai. Er zat weinig of niets van spanning in. Achteraf las ik dat zowel Hanne als Cathy wisten dat Gilles de mol was. Begrijpelijk, maar dan begreep ik niet waarom ze tot 2 maal toe Gilles als allerlaatste lieten kiezen (lees: hij had het tot 2 maal toe in de hand of er geld kon verdiend worden of niet). Zouden ze het niet begrepen hebben (komaan zo dom kunnen ze toch echt niet zijn?) of moesten ze gewoon van de programmamakers. Heel vreemde zet vond ik dit.

De proeven waren echt saai (toch voor een finale-aflevering !!) en veel geld verdienden ze niet meer in de allerlaatste aflevering. Net niet genoeg om mij die reis naar Argentinië te gunnen. Want ja ik had iets meer gegokt bij de schiftingsvraag. Maar bon, een mens kan niet met alles chance hebben.

Als uiteindelijk bleek dat Cathy de winnares was, volgde er een klein applaus. Ik slaakte een zucht want nu was ik zeker: Gilles is de mol. En daar kwam hij, door de rook heen met zijn wit hemd aan: onze mol. Een zeer luid applaus versterkt door wat geroep weerklonk in de grote zaal van Kinepolis. Gilles, de man die ik al al die weken verdenk, hij is nu écht de mol. Ik voelde mij even heel erg gelukkig.

En daar stond hij dan. Onze man. Ik was trots op hem maar ook op mezelf: want ja ik had het door. Vanaf de eerste aflevering. Pas vanaf de derde aflevering was ik redelijk zeker. De paintballproef had de doorslag gegeven. Maar soms twijfelde ik nog. De programmamakers hadden er immers alles aan gedaan zodat iedereen de mol zou kunnen zijn.

Na de bekendmaking van de winnares van de reis naar Argentinië, konden we mee aansluiten bij de receptie. Ondertussen stonden hier de mensen van de andere zalen. Ze keken een beetje vreemd (lees: teleurgesteld) als we toekwamen. Thibault, Bruno, Stijn en Manuela had ik al ergens gespot. We kregen de mogelijkheid om foto’s van de kandidaten te nemen. Dit gebeurde allemaal erg spontaan en (redelijk) vlot. Mijn mama, die meer stress had om de foto te nemen dan voor de ontknoping van de Mol, sloeg erin om deze mooie foto te maken van Gilles en mij.

DE MOL_sm

Na de receptie kregen we nog Argentijnse wijn (en een cadeaubon van telenet) mee naar huis. De avond was geslaagd omdat Gilles de mol was. Maar de receptie viel een heel klein beetje tegen. Enkel drank, geen eten. Ben ik gewoon te veeleisend? Ook het feit dat we toch in de juiste zaal zaten en Gilles als Mol hadden aangeduid werd niet beloond. Een kleine attentie had er toch wel afgekunnen, niet? Hoeveel mensen hadden immers Gilles vanaf dag 1 als hoofdverdachte?

Ach ja. Ik herhaal hier de woorden van Marc Denys (oprichter van de facebookgroep Wie is de Mol):

“Ik raad iedereen aan om de eerstvolgende molloze maandag goed op te letten waar je stapt…. Kwestie om niet in een zwart gat te vallen”

De afgelopen weken heb ik mij kostelijk geamuseerd met de mol. De afleveringen en proeven waren niet altijd van de bovenste plank, maar de discussies en opzoekingen maakten alles goed. Pas in de allerlaatste week, voegde ik mij toe aan een echt mollengroep. Ik las veel en amuseerde mij er kostelijk. Ik kwam ook mijn eigen blog tegen in die groep. Erg grappig. Echt serieus werd deze blog niet genomen, maar niet erg, want ik had het toch maar bij het rechte eind 😉

Ik heb me geamuseerd.Dit moet wat meer voorkomen. Mensen terug bij elkaar brengen. Laat ze discussiëren. En eventjes al onze miserie vergeten. En achteraf liefst een deftige receptie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s