S(n)oep-dieet

1000 keer hebben we het al geprobeerd. Verschillende diëten. Zoals ik denk elke vrouw in haar leven zich wel eens waagt aan één of ander mislukt dieet. En waarom denk ik dan? Zijn we niet allemaal mooi zoals we zijn. En misschien ligt het gewoon in onze genen. De ene wordt wat molliger dan de andere. Misschien moeten wij vrouwen er ons gewoon bij neerleggen? Maar neen hoor. Daar hebben we geen oren na. En na ons mislukte dieet, proberen we het toch gewoon een paar maanden later opnieuw met een ander dieet. Ondertussen heb ik al vannalles geprobeerd, want ja ook ik ben te dik. Elke vrouw vindt zichzelf te dik. En bij elke vrouw is dat ook een andere plaats. De billen, de benen, de buik of in mijn geval, mijn bovenarmen. Ik heb er een gruwelijke hekel aan….

En toch vraag ik mij af waarom wij vrouwen altijd maar willen diëten. We doen maanden ons best. We hongeren ons uit. Voor soms nog maar enkele grammen. En geen man die het verschil merkt. Integendeel. En na een paar dagen onoplettendheid…zijn die kilo’s er weer ! Het leven is niet eerlijk.

Ondertussen ken ik alles van het “ik slaag een maaltijd over”-dieet tot het “ik eet 2 appelen, 1 appelsien en 1 kiwi”- fruit dieet. Het dieet waar ik nu mee worstel is mijn favoriet. Het s(n)oep dieet. Beter gekend als het soep en snoep dieet. Zelf uitgevonden, wat had je gedacht? ’s morgens eet ik gewoon 2 boterhammetjes. Met choco of chocolade. Want zeg nu zelf, kaas of hesp, dat smaakt toch gewoon niet? ’s middags eet ik dan een lekker kommetje soep met een boterham. En tegen 16 u zie ik dan zo scheel als iets en ren ik naar de snoepautomaat. Voor een overheerlijke chocoladewafel. Maar dat is niet voldoende, tegen het avondeten heb ik natuurlijk weer grote honger. Ik eet dan iets kleins (het blijft natuurlijk wel een dieet eh) en na een kwartier heb ik zo’n honger dat ik de snoepkast leeg plunder. En dan komt het, het gekende geaulty moment. Maar dat passeert….want het heeft gesmaakt !

Ik raad iedereen mijn dieet aan. Voor meer inlichtingen, kan je mij altijd mailen op blog.alimonia[@]gmail.com. Resultaten heb ik er nog niet mee geboekt… Maar bon, dat is toch bijzaak, toch?

Advertenties

4 thoughts on “S(n)oep-dieet

 1. Hoe krijg jij het toch voor elkaar om telkens van die mooie foto’s te maken.
  Voor mij ben en blijf je een prachtvrouw.

  Dat dieten hoeft voor mij dus niet.

  Vrolijke groet,

 2. Geen idee wat te dik precies is. Voor sommigen is dat heel relatief: zie maar bepaalde anorexia patiënten (m/v). De weegschaal is nu niet bepaald een betrouwbare bron want dan zou elke bodybuilder eigenlijk dringend gewicht moeten verliezen. Wat ze natuurlijk niet willen want die kweken spieren dus ook gewicht. Om maar te zeggen hoe relatief dit kan zijn.
  Dieten moet enkel op doktersbevel: omdat je niet anders kan en je gezondheid op het spel staat. Uiteindelijk komt het meestal neer op voldoende bewegen, afwisselend en met mate eten en drinken en niet constant diëten want dat lijdt bij veel mensen vooral op het jojo effect: vermageren, verdikken, vermageren, verdikken, … Dat is eigenlijk nog het ongezonds van al.
  vadsige groet

 3. Hey Alimonia, ofwel photoshop jij je foto’s, ofwel zijn ze echt niet te dik. Maar inderdaad, dat is een zeer subjectief oordeel. Spieroefeningen zijn volgens mij voor je bovenarmen overigens beter dan louter afvallen. Minder subjectief is mijn oordeel over je s(n)oepdieet: dat is uiteraard vokomen waardeloos 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s