App van de maand

Om één of andere reden kom ik niet meer toe aan bloggen. Dus mijn plan van in juni om elke maand een app van de maand voor te stellen is nogal serieus in het water gevallen. Maar bon, we beginnen opnieuw.

Ondertussen ben ik al een paar weken verslaafd geraakt aan Gardenscapes [hier te downloaden voor IOS en hier voor android]

img_0378

Het spelletje verschilt niet super veel van de Candy Crush, maar is in mijn ogen toch iets gesofisticeerder. Het doel van het spel is om een tuin te hebben (zie hierboven). In de breedste zin van het woord. Banken, plantjes, paden, boomhut,… zetten. En om dat allemaal te doen, je raadt het goed, moet je spelletjes spelen. Die liggen in de lijn van Candy Crush, maar worden met de levels moeilijker en moeilijker. Zo krijg je op een gegeven moment met noten te maken. En water dat je “fruit” verplaatst. Of ijs en kettingen dat je fruit vastzet. Allemaal niet zo simpel ! Een klein nadeel is wel dat je telkens maar 5 spelletjes kan spelen. Daarna moet je wachten. Maar misschien is dat nog niet zo slecht, want het is verslavend. Je kan natuurlijk echt geld er in pompen, maar dat is iedereen zijn keus.

img_0379

Sommige levels zijn echt niet zo evident. Je kan er dagen op vastbijten. Er is ook een geluksfactor mee gemoeid. Maar laat je eens verleiden en laat me je tuin eens zien.

Het spelletje in actie zien? Dat kan hier:

Advertenties

5 reacties op ‘App van de maand

  1. Het lijkt inderdaad nogal op Candy Crush (de verschillende varianten) of Bejeweled. Veel van die spellen zijn eigenlijk variaties op één thema. Het is me ook opgevallen hoe veel van die spelletjes eigenlijk al twintig jaar geleden bestonden voor (oa) de Commodore 64 of Amiga. Er zit eigenlijk bitter weinig originele ideeën tussen al die apps. Sinds The Sims heb ik eigenlijk niets meer gevonden dat nog echt origineel is en aangezien dat spel nu toch ook al aan de vierde incarnatie toe is, zegt dat toch veel.
    Veel spelplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s