Mediamarkt

Een paar weken terug ging ik op zoek naar een nieuwe hoofdtelefoon. En waar kan je dit beter doen dan in een zaak waar ze netjes uitgesteld staan en waar je zonder stoorzenders (lees: opdringerige verkopers) ze naar hartenlust kunt proberen? Juist ja. Een keten als Fnac of Mediamarkt. Ik besloot er op een regenachtige zaterdag op uit te trekken. Dagje shoppen combineren met het uitproberen van de perfecte hoofdtelefoon. 2 jaar geleden deed ik deze oefening al eens. Maar toen lagen zowel mijn budget als eisen een pak lager. Ondertussen ben ik rijker én wijzer. Een koptelefoon is een investering. Dat mag gerust een 3-cijfer getal zijn. En dus besloot ik dat het tijd was om afstand te nemen van mijn oude hoofdtelefoon. Maar niet voor ik eerst een volwaardige vervanger zou vinden. 

In de Fnac kon echt niemand mij helpen. Blijkbaar vonden ze het interessanter om om 10u een team-meeting met de ganse Fnac medewerkers te houden dan zich bezig te houden met hun klanten. “Geen probleem, ik hoef geen hulp”, dacht ik. Laten we die Bluetooth hoofdtelefoons eens uitproberen. Dat probeerde ik, maar het lukte mij langst geen kanten. Of het nu aan mij lag of de apparatuur van de Fnac. Ik weet het tot op de dag van vandaag niet ! En misschien maar beter ook. Na een kwartier prullen (neem het van mij aan, dat is mega lang) en aangestaard te zijn geweest door passanten, vertrok ik. Ik voelde mij ongemakkelijk. Laten we eens bij de concurrent proberen. De Mediamarkt ! Vol goede moed betrad ik de arena. Na 10 minuten had ik eindelijk de juiste afdeling gevonden. Seriously? Ben ik de enige die het overzicht in de mediamarkt niet snapt? Of ligt het weer aan mij en kom ik er gewoon onvoldoende?

En daar zag ik ze. 100den recente hoofdtelefoons. Ik maakte snel een beslissing. Ik ging enkel noise cancellers testen. Voor de leken onder ons: die toestellen zijn een must als je gebruik maakt van het openbaar vervoer en je u af en toe wilt afzonderen van het lawaai. Veel toestellen bleven er dan niet meer over. De Bose toestellen moest ik niet meer testen want die had ik bij een vorig bezoek aan een Bose dealer helemaal afgekraakt. Ook daar maakte ik vanalles mee. Een onvriendelijke zelfstandige. Het bestaat nog. Ik bespaar u de details maar het kwam er op neer dat ik de wireless hoofdtelefoon niet wireless kon testen. “De draad eruithalen is te gecompleteerd”. Toen ik mijn ongenoegen uitte, kon ik de hoofdtelefoon wel voor een prikje naar huis nemen. Maar zelfs gratis had ik hem nog niet gewild. Het geluid was echt bagger. Lag het aan mijn iPod….of toch niet? 

Dus veel bleef er niet meer over. Uiteindelijk bleven Sony en Sennheiser als laatsten over. Mijn vorige hoofdtelefoon is van laatst vernoemd merk. Degelijk merk. Zeker qua geluidskwaliteit.  Ik liep naar de Sony afdeling. Eén van de nieuwste types stond mooi klaar. Ik testte hem… mooi geluid. En toen merkte ik het draadje op. Dat draadje waar je uw eigen muziek op kon afsluiten. Hmm, dat werkte blijkbaar niet. Eventjes info inwinnen bij het personeel, dacht ik bij mezelf. Waar er in de Fnac te weinig van was, was er hier een overvloed van. Maar of ze bereidwillig waren, dat was een andere paar mouwen. “Ja nee die werken niet”, zei de knul doodleuk. “Ok. En hoe moet ik dan testen?”, vroeg ik lichtjes geïrriteerd. “Hier. Neem deze draad”, mompelde hij. Nog voor ik dank had kunnen zeggen, zat deze jonge kerel terug op zijn gsm te tokkelen. “Goh jeugd”, zuchtte ik bij mezelf. Uit de hoofdtelefoon kwam nu met de hulp van de draad nog maar uit één oorschelp muziek. Dus ik ging terug. Zoals een klein kind dat een lolly kwam vragen, melde ik het serieus probleem. Mensen, we spreken hier over hoofdtelefoons van 300 à 400 euro. Ik verwacht toch enige vorm van professionaliteit !? Hij mompelde (hij weigerde trouwens een woord Nederlands te spreken !) en gaf me een nieuwe draad. Het geluid was echt bagger. Nochtans wist ik, door een vorig test moment in een andere winkel, dat dit niet kon. Het geluid dat ik reeds ervaren had, was subliem. Uiteindelijk gaf ik het op en wandelde naar het Sennheiser gedeelte. Ook daar had ik weer een draad nodig. Hier was het nog erger. Ik kreeg een draad die er helemaal niet in paste! Seriously? Kerel wat doe je hier vroeg ik mij af. Als je het belangrijker vindt om op je gsm te tokkelen dan eventjes mij verder te helpen, heb jij een probleem. Niet ik. Ik werd boos. Ik kreeg uiteindelijk een draad, maar was zo opgefucked dat heel de bedoeling van mijn bezoek in rook opging. Ik wandelde boos weg en kocht een paar dagen later via coolblue mijn Sony mdr 1000 x hoofdtelefoon. Een online winkel waar ik tot nu toe een beter contact mee gehad heb. Deze mensen hielpen mij via Facebook met mijn aankoop en vroegen zelfs zoveel dagen later wat ik van mijn aankoop vond. Kijk. Dat noem ik nu eens klantenservice ! 

P.S Bij deze mag Mediamarkt mij zeker contacteren. Ik vrees dat ik deze keer niet overdreven heb. Mochten ze dat toch niet doen, niet getreurd, ik heb heb hen gebuisd op hun online evaluatie.
Of course !

Advertenties

3 reacties op ‘Mediamarkt

  1. Ik woon praktisch om de hoek van deze keten en bij de BTW vrije dagen staat de rij van koopgraag treurig volk tot in mijn straat. Ongelofelijk. Zelf vind ik het de meest boring winkel op deze aardkloot. Seriously! Een straf om heen te moeten. En inderdaad veel te veel rondlopend personeel die er te weinig van af weet. Maar dat komt in meerdere zoniet alle branches voor.
    Maar gelukkig heb je je hoofdtelefoon en staat je goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s