Aflevering 4

“We zullen wel zien”. Met die woorden begint de vierde aflevering van 4. Het zijn wijze woorden van Robin. Als mol zijnde. Want als kandidaat is het een vreemde uitspraak. Tot nu toe heb ik weinig van organisatie gezien. Robin roept, blaft en spuugt. De rest ondergaat en doet maar wat. Ik blijf erbij, als Robin de mol is, dan kan hij verdomd goed acteren. Ik gok dat de mol profiteert van de domheid van de groep. Want zo komt het wel over. Een groep pubers die aan een spelletje meedoet.

Wat valt me hier op?

 • er is totaal geen tactiek. Waarom wordt er niet besproken of er voor geld of voor kampeermateriaal wordt gekozen? Uiteindelijk is het nu Davey die altijd kiest…Maar kiest Davey eigenlijk zelf dat hij voorop moet rijden? Bertrand zegt op een gegeven moment “hij is de beste rijder, laat hem maar rijden”. Robin gaat er niet op in. Maar helemaal op het einde van de aflevering is duidelijk dat niet Robin maar Davey “kapot” is. Aan de kettingproef is het dan juist andersom. Hier wil Robin duidelijk voor Davey zijn. Maar dat wilt Davey niet. Verdenkt hij Robin? Of is hij de mol?
 • Davey blijft maar doorfietsen… en vanaf deze aflevering is Robin “de zot” voor hem
 • dat Annelies opgeeft, dat kan ik begrijpen. Maar Eline? Ik vindt het een verdachte zet. Het maakt haar iets minder verdacht. Ze had beter wat meer haar best gedaan en pas tegen het einde liggen verzwakken. Dat zou veel minder fel zijn opgevallen…
 • Davey kiest Hans als rode lantaarn. Waarom Hans? En waarom heeft niemand bezwaar?
 • Robin lijkt nooit iets te doen…alleen maar commanderen
 • Davey kiest voor het geld….Dat lijkt me niet verdacht en een perfecte strategie. Hij hoopt natuurlijk dat Hans een te laag gemiddelde zal hebben. Helaas….

Wat ik persoonlijk denk? Davey wou persé als eerste bij de houtproef en kettingproef zijn. Daar kon hij lang “niets” doen terwijl niemand iets zag. Als dan de eerste mensen toekomen (daarom dat hij ook zo verschiet als hij Sam ziet), moet hij iets doen. Maar door ‘zijn’ proef te verlaten, moeten de andere meer tijd erin steken. Hij hoopt zo dat Hans te traag rijdt. En dat het uiteindelijk Hans zijn schuld zou zijn zonder dat het zou opvallen.

Het ei-spel

 • Waarom zitten Annelies en Robin altijd in een sleutelpositie? Ik geloof dat Annelies goed kan scrabbelen….Maar hier gebeurde er wel echt iets vreemds
 • ook hier was er weer totaal geen tactiek
 • de mol gaat zeker niet zoeken achter het gouden ei. Maar wie zoekt er wel echt achter?
 • Waarom heeft iedereen zo veel schrik van die struisvogels? Die beestjes doen toch niets…

Golfspel

 • Ik snap niet dat je het GSM-nummer van je man/vrouw niet kent… Toch zeker als je meedoet aan de mol lijkt me dat toch iets te zijn dat je vanbuiten leert voor het geval dat…
 • raadsels oplossen is te vermoeiend… dus dan maar gewoon alles afbellen en tijd verdoen met onnozele vragen als “verkoop je bueling?”. Seriously. En dat was natuurlijk Davey zijn idee.

Davey, je blijft voor mij de mol. Robin, jij volgt hem. Ik vertrouw je niet. Maar dat ligt eerder aan je karakter.

4 gedachtes over “Aflevering 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s