Frankrijk

Het was spannend. Tot de laatste dag. Of we nu toch naar Frankrijk zouden kunnen gaan of niet. Want alles werd de minuut roder. Maar uiteindelijk hadden we goed gegokt en verbleven we 2 maal in een oranje zone.

Ons eerste huisje lag in Maurs. Een dorp zo groot als een zakdoek. Zelfs ons zwembad was groter dan het dorp. De eerste avond verzeilden we in het plaatselijk café waar we direct vriendjes werden met een oude vrouw naast ons. Ze vroeg ons af wat we in dit dorp kwamen doen. Want, om het maar haar woorden te zeggen, was er geen hol te beleven. Ook met de café baas maakte we kennis. En met de burgemeester. Die toevallig passeerde en door het vrouwtje naast ons bij zijn kraag werd gegrepen.

Wie leest er nu nog vakantieboeken als de plaatselijke bevolking je gewoon tussen pot en pint de tips & trics vertellen?

Vanuit Maurs bezochten we o.a Figeac, Conques, Aurillac, Rocamadour, Entraygues-sur-truyère, Estaing, St-cirq-Lapopie en Cahors. Vooral Conques en St-cirq-Lapopie zijn gezellige fotogenieke dorpjes waar je heerlijk kan verdwalen in de straatjes.

Ons tweede verblijf situeerde zich op een wijngaard. Deze keer geen centrum in de buurt maar alleen maar wijnstronken. Wat een zicht ! Van hieruit bezochten we Périgueux, Bergerac, Beynac, Aurillac,….

We hebben een heerlijke tijd gehad met nog schitterende temperaturen (rond de 28°c gemiddeld). We zijn braaf geweest en hebben de drukte niet opgezocht. We werden dan ook negatief getest toen we terug in België arriveerden.

En wat heeft u tijdens uw vakante gedaan? Staycation? Of toch maar andere oorden opgezocht?

Sfeerfoto’s:

6 gedachtes over “Frankrijk

  1. Ziet er een zalige vakantie uit. Wij hebben gemikt op een groen stukje Zwitserland en zijn net terug van een weekend Ardennen. Nu durfden we toch niet goed meer voor het buitenland kiezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s