Die 2

De laatste weken ben ik, samen met mijn collega, het roddel-onderwerp van de dag. Elke medewerker op de vloer denkt namelijk dat we samen zijn. Moeilijke berekeningen of complottheorieën hebben ze daarvoor echter niet moeten bovenhalen. In hun ogen is een jongen die met een meisje babbelt verdacht. Het wordt zelfs nog verdachter als diezelfde jongen zich vriendelijk opstelt tegenover het meisje. En het is voor 100% zeker dat de jongen en het meisje een koppel zijn als ze samen de bus nemen.

Ja. In hun ogen zijn we een koppel. In mijn ogen zijn we dat niet. Ik zou hun theorieën kunnen voeden met het feit dat we volgende week samen naar Berlijn gaan. En ik zou er zelfs direct bijzeggen dat we maar 1 kamer hebben geboekt. Voor ons beiden! Maar we zijn geen koppel. Nee. Maar maak ze dat maar eens wijs. Zou jij dat geloven? Ik dacht het niet.

En aangezien ik geen zin heb in het meespelen van hun soap, bezorg ik ze mijn eigen script. Zo heb ik volgende week verlof maar ga ik niet op reis. Hij heeft toevallig volgende week ook verlof en gaat wel op reis. Maar omdat mijn collega’s niet echt snugger zijn, ben ik vandaag een echte actrice geweest. Zo ben ik naar zijn bureau gegaan met de melding dat ik volgende week verlof heb. Dat het eindelijk werd goedgekeurd! Hij speelde dat hij blij voor mij was. Toen ik nog vroeg of alles klaar was voor Berlijn, zag ik de blikken in mijn richting kijken. “Met wie ga je?” vroeg ik nog op een duidelijk verstaanbare manier. “Oh met een vriend”, zei hij.

Zo.

Zouden ze het geloofd hebben?

Ik niet.

Die 2 hebben zekers iets. Dat kan niet anders !

6 gedachtes over “Die 2

 1. Ingekleurde gedachten

  gedachten leiden altijd een eigen, eigenzinnig leven
  net zoals wensdromen
  zijn ze niet in te tomen
  tot de denkers ze aan de realiteit terug moeten geven

  Lenjef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s