Vakantie

Binnen enkele dagen is het weer zo ver. Dan vertrek ik alweer op vakantie ! Ondertussen mijn derde (en misschien niet mijn laatste) reis na Parijs en Valencia van het jaar. Deze keer iets helemaal anders, namelijk Boedapest. Deze stad, gelegen rond de Donau, is vooral in trek voor zijn thermen. Het warme water vloeit van de ondergrond naar de oppervlakte en zou een geneeskundige kracht bevatten.

Ik ben benieuwd !

30 gedachtes over “Vakantie

 1. Hé daar ben ik vorig jaar geweest 🙂 Ik vond het alleszins erg de moeite. Ik vond Memento Park heel erg de moeite waard om te bezoeken! Iets minder toeristisch, ligt ook een eindje buiten het centrum, maar wel zeer interessant.

  • Heb je nog leuke tips voor mij? Ik zou graag naar het Balatonmeer gaan? Jij gedaan? Of andere dingen die ik zeker moet doen? Ik hoor het zéér graag !

   • Ik was er maar 4 dagen en heb eigenlijk vooral de traditionele zaken uit de gids bezocht (de baden zijn ook zo’n hoogtepunt volgens de gidsen ^^). Hier heb ik een beetje over Boedapest geschreven:
    http://tussendroomendaad.wordpress.com/2012/09/08/dit-is-boedapest/
    Je zult wel zien dat de foto’s eigenlijk alle zaken uit de gidsen tonen…
    Ik vond het leuk om naar het Liberty Monument te wandelen, om een boottochtje te maken op de Donau (dat is daar een vorm van openbaar vervoer – er zijn ook cruises, maar dat is boven budget voor mij :p ), Margaret Island vond ik ook leuk om eens door te wandelen – plots een totaal andere sfeer…

    • Het Balatonmeer ligt wat te ver om vanuit de stad te bezoeken, maar het Margaret Island is heerlijk. .
     Ik raad je aan om de metro te gebruiken, te wandelen in het hooggelegen Buda-kasteel-gedeelte, de overdekte markt te bezoeken en de Gellertheuvel op te wandelen. Wees wel op je hoede voor doortrapte mannen die erg bedreven zijn in listige toeristische spelletjes.
     Geniet ervan en denk ik Hongarije maar niet te veel aan de huidige politiek, want die is nogal triest. .
     Gelukkig is Boedapest een prachtige stad – wat mij betreft de mooiste aan de Donau.

     • Balatonmeer is geschrapt. Margaret Island ligt ontzettend dicht bij mijn hotel dus ga ik zeker doen. Metro check. Omhoog klimmen bij Buda-kasteel en Gellertheuvel. Check. Overdekte markt. Check.
      Heb je nog tips voor een thermisch bad?
      Alvast bedankt 🙂

      • Ik vond de Rudas Baden de mooiste (maar soms wel uitsluitend voor mannen of vrouwen), maar Szechenyi (dichtbij de dierentuin) is waarschijnlijkst het meest toegankelijk. Daarbij is er het voordeel dat je de wandeltocht langs Andrássy út (Prachtige historische boulevard) kan meenemen.. (vb. vanaf metrohalte Oktogon).
       Ik wens je een mooie vakantie toe.

       • Gisteren was ik aan deze wandelroute bezig dus dat ben ik van plan. Eerst een beetje wandelen, rondkijken en genieten om daarna een plonsje te doen 🙂 Ik vertrek wel vanaf Bajesy-Zsilinszky Ut.

        Bedankt !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s