Celloverdriet

Gisteren gaf ik nog een celloconcert voor 200 mensen, vandaag ben ik gevallen met mijn cello en is hij onherstelbaar. Hoe euforie en verdriet toch zo dicht bij elkaar kunnen liggen. Maar het had allemaal erger kunnen zijn. Voor hetzelfde geld was ik op mijn hoofd gevallen en kon ik dit nu allemaal niet meer typen. Mijn cello heeft mijn val geremd en zo mijn leven gered. En daar zal ik hem eeuwig dankbaar voor zijn. Gisteren schitterde we nog samen, vandaag zijn we bruusk uit elkaar gerukt. Ik wist dat het moment van afscheid ooit ging komen, maar dat het zo abrupt moest verlopen, doet wel pijn. De zoektocht naar een eigen cello is nu definitief van start gegaan

Verdriet en hoop hebben nog nooit zo dicht bij elkaar gelegen. En wat het nog pijnlijker maakt, was dat ik met mijn nieuwe camera (die morgen arriveert !) een eerste foto van mijn cello wou maken.

Het heeft niet mogen zijn !

9 gedachtes over “Celloverdriet

 1. Oei oei oei, ik kan me heel goed inbeelden hoe verdrietig je daarom bent! Maar om het ook positief te zien: misschien is dat nu een goede push om die zoektocht naar een eigen cello niet (meer?) uit te stellen.

  • Misschien wel…Misschien is dat inderdaad die ‘duw’ die ik nodig had. Nu kan ik mijn toekomstige cello ook niet meer vergelijken met mijn oude…Dat was meestal het probleem.

 2. Alimonia,

  Jammer van de cello, maar jij hebt het er zelf tenminste goed vanaf gebracht.

  ———————————————–

  ander instrument

  een nieuwe uitdaging wacht

  passie overwint

  ———————————————–

  groetjes,

  jeer

 3. Ik heb er geen idee van wat een nieuwe cello kost maar het zal niet goedkoop zijn, vermoed ik. Veel geluk in het vinden van je nieuwe maatje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s